İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki hafta boyunca devam eden “Gürz-39” ve “Gürz-40” operasyonları kapsamında terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 43 ilde 240 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Operasyonların Detayları ve Hedefleri
Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Afyonkarahisar, Ağrı, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Manisa, Muğla, Osmaniye ve Ordu olmak üzere toplamda 43 ilde yürütülen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarının yoğun katılımıyla düzenlendi.
Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği, örgütün gençlik ve ideolojik yapılanmalarına katıldığı, örgüte finansman sağladığı ve sosyal medya üzerinden propaganda yaptığı belirlendi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan şahıslar da yakalandı.
Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyonlar sırasında birçok ruhsatsız tabanca, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Elde edilen materyallerin, terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.
Bakan Yerlikaya’dan Kararlılık Mesajı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların PKK/KCK terör örgütü ile mücadelede kararlılığın bir göstergesi olduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin bu mücadeledeki özverisini vurguladı. Bakan Yerlikaya, “Terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek. Halkımızın huzur ve güvenliği için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Kaynak:
