Ordu’da denizin rengi değişti: Kar sularının taşıdığı çamur Karadeniz’i bulandırdı

Ordu’nun yüksek kesimlerinde eriyen karların ırmaklar aracılığıyla denize ulaşmasıyla Karadeniz kıyısında dikkat çeken bir görüntü oluştu. Çamurlu suların denize karıştığı bölgede deniz yüzeyinin rengi değişti.
Ordu’da denizin rengi değişti: Kar sularının taşıdığı çamur Karadeniz’i bulandırdı

Ordu’da son günlerde etkili olan güneşli hava sonrası yüksek kesimlerde eriyen karlar, ırmaklar aracılığıyla denize taşındı. Kar sularının taşıdığı çamur nedeniyle Karadeniz kıyısında deniz yüzeyinin renginin değiştiği gözlemlendi.

Irmakların denize döküldüğü noktada renk değişimi

Geçtiğimiz haftalarda Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, güneşli havayla birlikte erimeye başladı. Yüksek kesimlerden gelen kar suları şehir merkezindeki ırmaklardan geçerek denize ulaştı.

Irmakların Karadeniz’e döküldüğü noktalarda çamurlu suların etkisiyle denizin rengi belirgin şekilde değişti. Çamurlu suyun geniş bir alana yayıldığı görülürken, tatlı su ile tuzlu suyun hemen karışmadığı da dikkat çekti.

orduda-denizin-rengi-degisti-kar-sularinin-tasidigi-camur-karadenizi-bulandirdi

“Tepelerde eriyen karların suyu buraya akıyor”

Bölgedeki vatandaşlardan Fahri Uğur, yüksek kesimlerde eriyen karların ırmaklar aracılığıyla denize ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Diğerine de zor karışıyor. Hava güneşli olsa da çok soğuk, tepelerde eriyen karların suyu buraya akıyor.”

Dron ile görüntülendi

Deniz yüzeyinde oluşan renk değişimi havadan da görüntülendi. Dron ile kaydedilen görüntülerde çamurlu suyun Karadeniz’e yayıldığı ve denizin belirli bir bölümünde renk farkının net şekilde ortaya çıktığı görüldü.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.