Ordu'da buzağıya evlat sevgisi!

Ordu’da merkeze bağlı Çavuşlu köyünde hayvan besiciliği ile uğraşan Hafize ve Yusuf çitinin inekleri 4 gün önce bahçede otlanırken dünyaya 7 aylık bir buzağı getirdi. Bahçeye ineği almaya giden Hafize Çağlayan, ineğinin doğurduğunu görünce, 7 aylık olarak

Ordu'da buzağıya evlat sevgisi!


Ordu’da merkeze bağlı Çavuşlu köyünde hayvan besiciliği ile uğraşan Hafize ve Yusuf çitinin inekleri 4 gün önce bahçede otlanırken dünyaya 7 aylık bir buzağı getirdi. Bahçeye ineği almaya giden Hafize Çağlayan, ineğinin doğurduğunu görünce, 7 aylık olarak dünyaya gelen buzağıyı bahçeden alarak eve getirdi. Evde yaptığı müdahalelerin ardından yaşama tutunan buzağı sağlık kontrolünden geçtikten sonra evde beslenmeye devam ediliyor. Çağlayan ailesi, buzağı çocukları gibi bakarken, buzağıyı bebek beziyle bezleyerek, tıpkı çocuk gibi biberonla besledikten sonra yatağına yatırıyor.
Hafize Çağlayan, buzağıya çocuğu gibi baktığını ifade ederken, “Dana 7 aylık, hiç beklemediğim bir anda oldu. Bahçede doğmuş şekilde buldum. Çok şaşırdım o anda ne yapacağımı bilemedim. Çok üşümüştü. Hemen alıp eve getirdim. Saç kurutma makinesi ile ısıtmaya çalıştım. Sobayı yaktım. Sobanın arkasında ısıttım. Ağız sütü verip masaj yaptım. Bağırıyordu. Şuan bağırması yok. Herhalde o zaman canı çok yanmıştı. Bebek gibi şimdi evde bakmaya çalışıyorum. Elimden geldiği kadar” dedi.

“ÇOCUĞUNU ÇÖPE ATAN ANNELERİ ANLAMIYORUM”
Çöpe kendi yavrusunu atan anneleri anlamadığını söyleyen Hafize Çağlayan, “Yeni doğan bebekleri çöplere atıyorlar. Nasıl kıyıyorlar, nasıl vicdanları var anlamıyorum. Bu insanlara örnek olsun, bundan sonraki nesillere örnek olsun. Vicdanımız olması lazım. Kedide olsa kuşta olsa, merhamet etmemiz lazım. Merhamet edelim ki merhamet bulalım” diye konuştu.


Buzağıya anne şefkati verdiğini belirten Hafize Çağlayan, “Bebek gibi bakıyorum. Kıçına bez yaptım iki saatte bir süt veriyorum. Temizliğine dikkat ediyorum. Okşuyorum anne şefkati veriyorum. Arada annesinin yanına götürüyorum. Biz ne kadar ilgilensek de annesine ihtiyacı var. İnşallah yaşar” ifadelerini kullandı.


Çağlayan, çocuklarının telefonla arayıp, “Kızımız nasıl?” diye sorduklarını ifade ederken, “Çocuklarım yatılı okuyorlar. İkisi de arayıp soruyor ‘Bebek nasıl, kızımız nasıl’ diyorlar. Adını da narin koyduk” şeklinde konuştu.

Buzağıyı ailenin isteği üzerine her gün kontrol eden, Veteriner Hekim Mustafa Atakan Tıkıç, Çağlayan ailesini kutladığını belirterek, şöyle konuştu: “Yusuf beyin işletmesinde bulunan bir ineğimizden 7 aylık bir buzağı doğdu. Kliniğimiz tarafından her gün rutin kontrollerini yapıyoruz. Yusuf bey ve ailesine bu bebeğe ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkaları bu kadar özen göstermiyor. Evlerinde bebekleri gibi bakıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel