Ordu'da asansörler denetim altında

Ordu'da bulunan bin 193 asansörün bin 50 tanesinin periyodik muayeneleri sonucunda 891 asansörün can ve mal güvenliği açısından her an kaza oluşturabilecek ‘tehlike’ işareti olan ‘kırmızı etiket’ ile işaretlendi.  Ordu'da periyodik olarak yapılan asansör

Ordu'da asansörler denetim altında
Ordu'da bulunan bin 193 asansörün bin 50 tanesinin periyodik muayeneleri sonucunda 891 asansörün can ve mal güvenliği açısından her an kaza oluşturabilecek ‘tehlike’ işareti olan ‘kırmızı etiket’ ile işaretlendi. 
 
Ordu'da periyodik olarak yapılan asansör denetimlerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Altınordu'da bulunan bin 193 asansörün bin 50'si denetlendi. Bu denetimler sonucunda 891 asansörün can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilerek kırmızı etiketle işaretlendi. Geriye kalan 159 asansör ise kullanımı sağlıklı olan yeşil ve sarı etiketle işaretlenerek kullanımına devam etti. Altınordu Belediyesi tarafından kullanım koşullarına uygun olmayan 13 asansörde mühürlendi.
 
TEKİNTAŞ: "ASANSÖRÜN EMNİYET AÇISINDAN SÜREKLİ TAKİBİNE İHTİYAÇ VARDIR"
Konuya ilişkin açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ortaya çıkan sonuçların kendilerini üzdüğünü, asansörlerin yeşil etikete ulaşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Asansör bakımından alınan yol ve engellerden söz eden Tekintaş, "Hayatı kolaylaştıran teknolojilerden bir tanesi de asansör, asansörler yüksek katlı binaların olmazsa olmazı ancak asansörlerin imalatında süreklilik arz eden bakımına ve emniyet açısından sürekli takibine ihtiyaç vardır. Yasal mevzuat gereği 2 yıl önce Ordu Belediyesi bir sözleşme ile, bir firmayla anlaşmış ve bu çalışmaları sürdürmüştür. Bizde bu iki yıl içerisinde nereden nereye geldiğimizi görmek için bir değerlendirme yapmak istedik. Firmadan aldığımız dokümanlarda bin 200 asansör tespit edilmiş bunlar arasında kamu binaları, işyerleri ve meskenler yer alıyor" dedi.
 
"DENETİMLERİN KÖTÜ OLMASI BİZİ OLDUKÇA ÜZÜYOR"
Denetimlerde güvenliliğin artması için site sahiplerinin daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Tekintaş, "Asansör her nerede olursa olsun güvenlik arzediyor. Kontrolden çıktığı zaman olabilecek en büyük tehlikeyi ihtiva edebilecek bir sistem, biz de bu süreçte süreklilik arz eden takiplerimize devam ediyoruz. Biz Altınordu Belediyesi kurulduktan sonra bu takipleri devam ettirdik ve bu bağlamda denetlenen bin 50 asansör var, ancak baktığımızda bu bin 50 asansörün 891 tanesi kırmızı etiketlenerek denetimde kötü sonuç verdiğini görüyoruz. Bu rakamlarla birlikte site sahiplerinin asansör sahiplerinin çok dikkatli olmasını istiyoruz. Yapılan çalışmalarla birlikte sonuçların bu kadar kötü olması bizi oldukça üzüyor" diye konuştu.
 
"İKAZLARIMIZI YAPTIK, DÜZELTİLMEZSE MÜHÜRLENECEK"
Denetim firması ile konuşup gerekli ikazları yaptıklarını aktaran Engin Tekintaş, "Denetim firması ile konuşuyoruz. Gerekli ikazları yaptık, eksiklikleri tespit ettik bu eksikliklerle ilgili asansör sahipleri bir firmayla anlaşacaklar, performansı iyi dönüştürecekler ve bizde onlara tekrardan kırmızı noktadan yeşil noktaya kullanım iznine çeviriyoruz. Bunun denetiminde belediye olarak bizler devreye gireceğiz biz bu doğrultuda önce ikaz ediyoruz, sonra süre veriyoruz süre sonunda eğer düzeltilmemişse mühürlemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler