Ordu kabuğuna sığmadı

Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 7 yılda büyük bir gelişme gösterdi.2006 yılında 5 bin 547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bugün büny

Ordu kabuğuna sığmadı

Kurulduğu 2006 yılında Cumhuriyet Mahallesi'nde Ordu-Giresun karayolu üzerinde iki eski bina ile eğitim ve öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 7 yılda büyük bir gelişme gösterdi.

2006 yılında 5 bin 547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bugün bünyesindeki yaklaşık 15 bin gence eğitim imkanı sağlarken, akademik kadro ise her geçen gün gelişti ve büyüdü.

27 ÖĞRENCİYE BİR ÖĞRETİM ÜYESİ

Eğitim ve öğretime başladığı dönemde 23 olan akademisyen sayısı her geçen yıl artan ODÜ,2009 yılında 198 akademisyene ulaştı. 2014 Nisan ayı itibariyle ODÜ’de 23’ü profesör, 34’ü doçent, 175’i yardımcı doçent, 112’si öğretim görevlisi, 166’sı araştırma görevlisi, 15’i okutman, 4’ü uzman toplam 529 öğretim elemanı görev yapıyor. Bu sayı ile her 27 öğrenciye bir öğretim üyesi düşerken, kurulduğundan bugüne akademik personel sayısında ise yüzde 430 artış sağlandı.

KABUĞUNA SIĞMADI

Yine kurulduğu dönemde en büyük problem olan kapalı mekan oranı her geçen yıl arttı. O dönemde ders verecek bina bulamayan ODÜ, bugün fakülteleri, öğrenci yurtları, spor salonları ile göz kamaştırıyor. Kurulduğunda 600 dönüm açık araziye sahip olan ODÜ’nün bugün arazi miktarı 900 dönüme ulaştı. 2007 yılında 35 dönüm olan kapalı alan kullanımı 2014 Nisan ayı itibariyle yaklaşık 94 dönüme yükseltti.

ODÜ bünyesinde bugün Ziraat Fakültesi, Ünye İktisadi Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi olmak üzere 10 fakülte, Fen,Sosyal ve Sağlım Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 Enstitü, Sağlık, Beden Eğitim ve Turizm olmak üzere 3 Yüksek Okulu, Teknik Bilimler, Sosyal Bilimler,Mesudiye, Fatsa, Ünye, Ulubey, Akkuş, Aybastı, İkizce ve Gölköy olmak üzere 10 Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel