Ordu-Giresun Havalimanı Projesi sürüyor

Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, ''Bizim rüyamız olan havalimanının başkalarının kabusu olmaması için çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz'' dedi.      Bayrak,yaptığı açıklamada, deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Hava

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi sürüyor

Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, ''Bizim rüyamız olan havalimanının başkalarının kabusu olmaması için çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz'' dedi.      

Bayrak,yaptığı açıklamada, deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı projesinin hızla sürdüğünü belirtti. Projenin hayata geçirilmesinin ardından tedbiri elden bırakmadıklarını anlatan Bayrak, ''Bu konudaki hassasiyetimiz sürüyor'' diye konuştu. 
     
Bölgede kolluk kuvvetlerinin olası kazaların önüne geçilmesi noktasında zaman zaman denetim yaptığını anlatan Bayrak, şunları söyledi: 
   
''Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının dolgu işlemleriyle ilgili olarak başta kamyon sürücülerimizin ve maden ocağında çalışan işçilerimizin çok ciddi gayretleri var. Bizim bu inşaat çalışmaları sırasında ciddi önlemlerimiz oluyor. Bizim Ordu-Giresun Havalimanı inşaatıyla alakalı beklentimiz şu, bizim rüyamız olan havalimanının başkalarının kabusu olmaması için çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz.
 
Burada can ve mal güvenliği noktasında ve insanların zarar görmemesi için önlemlerimizi alıyoruz. Bununla ilgili olarak şantiye sorumluları ile de farklı toplantılar gerçekleştiriyoruz. Çalışanların herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi en büyük temennimiz. Gerekli kurallar sürekli buradaki insanlara hatırlatılıyor. Çünkü sevincimizin kursağımızda kalmaması için bunlar çok önemli.'' 
     
''Kolluk kuvvetleri denetimlerini sürdürüyor''     
     
Bölgede kolluk kuvvetlerinin denetimlerinin aralıksız sürdüğünü vurgulayan Bayrak, şöyle devam etti: 
   
''Güvenlik noktasında kendi birimlerimiz emniyet ve jandarma başta olmak üzere diğer kurumlarımızın ilçede belli kurallara uyulması noktasında görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Malzemelerin taşındığı yol uluslararası bir yol. Burada da çok ciddi trafik yoğunluğu var. Buradan geçen vatandaşlarımızın burnunun dahi kanamaması için önlemlerimizi alıyoruz. Bizim rüyamız olan havalimanının başkalarının kabusu olmaması için çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bu yolda başta radar uygulaması olmak üzere diğer kontroller yetkili kolluk kuvvetleri tarafından sürekli gerçekleştiriliyor.'' 
     
'Taş taşıyan kamyonlara da cezalar kesiliyor''     
     
Havalimanı inşaatına taş taşıyan bazı kamyonlara cezaların kesildiğini de söyleyen Bayrak, şunları kaydetti: 
     
''Havalimanı inşaatına taş taşıyan bazı araçlara cezalar kesildi. Bu sadece bugün değil farklı zamanlarda da gerçekleştiriliyor. Bizler bu ilin bürokratları olarak havalimanının gerçekleşmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstereceğiz. Vatandaşlarımızdan da gerekli kolaylığın sağlanmasını isteyeceğiz. Biz idari olarak belli birimlerin bu konuda yaptığı denetimlerin doğru olduğunu düşünüyoruz. Denetimler devam edecek. Farklı zamanlarda kolluk kuvvetlerinin denetimi sürecek. Bizim isteğimiz arkadaşlarımızın tabi olmaları gereken mevzuat noktasındaki gerekli belgeleri bulundurmaları ve kurallara uymalarıdır.'' 
     
Öte yandan havalimanı inşaatına taş taşıyan bazı kamyon sürücüleri de kendilerine kesilen cezaların fazlalığından şikayet ederek duruma tepki gösterdi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler