Ordu-Giresun havalimanı projesi

 Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapım çalışmalarında herhangi bir aksaklık olmadığını belirterek ; "Süresi içerisinde havalimanını teslim etmeyi hedefliyorlar" dedi.Vali Düzgün, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını ye

Ordu-Giresun havalimanı projesi

 

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapım çalışmalarında herhangi bir aksaklık olmadığını belirterek ;

 

"Süresi içerisinde havalimanını teslim etmeyi hedefliyorlar" dedi.


Vali Düzgün, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Düzgün, projenin planlandığı gibi hızla ilerlediğini söyledi.

 

Çalışmaların günden güne hızlandığını anlatan Düzgün, şöyle devam etti:


"Bugün itibarıyla koruyucu mendirek uzunluğu bin 400 metreye ulaştı. Dökülen taş ise 1 milyon 400 bin ton civarında. Her gün yaklaşık 60 kamyon havalimanı dolgu sahasına sefer yaparak taş döküyor. Günde 22-23 bin ton taşla seri bir şekilde dolgu çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da pist uzunluğu ile ilgili yapılan çalışmalar sürdürülüyor. Piste ulaşım dolgusu yapılıyor. Yakın bir zamanda da pist dolgu çalışmaları başlamış olacak."

 

-"Çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok"-


Projenin planlandığı gibi ilerlediğini ve taş ocak sayısının arttığına değinen Düzgün, şunları kaydetti:

 

"Taş ocağı sahası da oldukça geniş bir alan. Havalimanı inşaatı başlandığında sadece bir noktadan taş alınabiliyordu, şimdi 5 noktadan hızlı bir şekilde taş alımı gerçekleştiriliyor. Artık hem inşaatı yürüten firma yetkilileri, hem de şoföründen yükleyicisine kadar herkes işle ilgili ciddi bir bilgiye sahip. Onun için seri bir şekilde dolgu çalışmaları devam ediyor. Şantiye şefimizden aldığım bilgiye göre programlanan çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok. Süresi içerisinde havalimanını teslim etmeyi hedefliyorlar."

 

Vali Düzgün, havalimanı projesinin son derece önemli olduğunu ve dünyada denize inşa edilen 2. havalimanının yapıldığını vurgulayarak, "Gülyalı çok aranan, imrenilen bir ilçe konumunda. Belki daha da ileri aşamalara geçerek bir turistik belde olma yolunda hızla ilerlemekte" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler