Ordu-Giresun havaalanı hızlanıyor

Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçesi arasında yapımına başlanılan ve Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı'nın, planlanan sürede tamamlanması için çalışmalar hızlandırılıyor.Ordu-Giresun

Ordu-Giresun havaalanı hızlanıyor

Ordu'nun Gülyalı ilçesi ile Giresun'un Piraziz ilçesi arasında yapımına başlanılan ve Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı'nın, planlanan sürede tamamlanması için çalışmalar hızlandırılıyor.

Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında çalışmaların hızlandırılması ve yapımının planlanan sürede tamamlanabilmesi için yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerle ilgili bir toplantı yapıldı. Havaalanı şantiyesinde gerçekleştirilen toplantıya Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzey, DLH Genel Müdürlüğü Meydan Yapım Daire Başkanı Leman Keskin, DLH Samsun Bölge Müdürü Davut Aslanpay, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Cengiz Holding Genel Müdürü Kemal Ünlüer, Ordu Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Ordu Vali Yardımcısı Mahmut Ağbal, Ordu Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Şentürk, Gülyalı Kaymakamı Vekili Engin Avcı, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Ordu Defterdarı Erol Pişkin, Ordu Tapu Müdürü Nazım Şahin, Kadastro Müdürü Mustafa Akköse ile diğer kurum ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

GÜNDE 2 BİN KAMYON TAŞ DÖKÜLECEK
Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, toplantıda Ordu-Giresun Havaalanı'nın dolgu çalışmalarının çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için alınacak tedbirleri ele aldıklarını söyledi. Düzgün, "Havaalanına günde 50-60 bin ton civarında bir taş dökülmesi gerektiği ifade edilmişti. Bu da günlük 2 Bin kamyon taşın dolgu alanına dökülmesi anlamına geliyor. Dolgu işinin seri olarak yapılabilmesi için servis yolu ve diğer trafik akısını kolaylaştıracak tedbirleri belirlememiz ve bunları kısa sürede uygulamamız gerekiyor. Bu toplantıyı da bu çalışmaları hızlandırmak amacıyla düzenledik. Toplantıda, belirtilen konularla ilgili kurum ve yüklenici firma yetkililerinin bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar ve gelecekle ilgili eylem planları hakkında bilgi alacağız" dedi.

3 TAŞ OCAĞI BELİRLENDİ
Toplantıda ilk önce, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının koruyucu mendirek ve dolgusunda kullanılacak taşların temin edileceği taş ocakları değerlendirildi. Havaalanı inşaatının dolgusunda kullanılacak taşın özelliklerine göre, Gülyalı'nın Ayrılık köyü sınırları içinde yer alan taş ocağı, yine Gülyalı'nın Divani bölgesinde belirlenen taş ocağı ve Giresun'nun Bulancak ilçesi Kovanlık beldesindeki taş ocağının, hukuki durumları, taş özellikleri ve taş nakilleri değerlendirildi.
Yüklenici firmanın Genel Müdürü Kemal Ünlüer, havaalanı inşaatının planlanan günde tamamlanabilmesi için başta taş dolgu çalışmaları olmak üzere toplantıya katılanlara bilgi verdi. Toplantıda, havaalanının yapımı için gerekli olan 28 milyon m3 taşın taşınmasıyla ilgili karayollarında alınması gerek tedbirler ve yapılması gereken düzenlemelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler