Ordu esnafı ''Sicil Affı'' istiyor

Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin, “Esnafa ‘sicil affı’ yapılmadığı surece kredi alması hayal olur” dedi.Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin, İŞKUR Müdürü İsa Kaymak ve TSE Ordu Temsilciliği M

Ordu esnafı ''Sicil Affı'' istiyor

Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin, “Esnafa ‘sicil affı’ yapılmadığı surece kredi alması hayal olur” dedi.

Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin, İŞKUR Müdürü İsa Kaymak ve TSE Ordu Temsilciliği Müdürü Şükrü Kömerik, Kumru esnaflarına hibe ve faizsiz kredilere ulaşma, İŞKUR ve KOSGEB’in esnafa sağladığı destekler hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak, Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin ve Esnaflar katıldı. Toplantı sonunda soruları cevaplayan kurum amirleri esnafların en kısa yoldan nasıl bu hizmetlere ulaşacaklarını anlatarak, kendilerine başvuran esnaflara her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Bazı esnafların danışma şirketlerinin kendilerine aradığını söylemeleri üzerine, bu tür danışma firmalarına itibar etmemelerini, bir sorun ve soruları olması halinde kendilerinin her zaman yardımcı olacaklarını söylediler.

Toplantı sonunda söz alan Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin, esnafın kredi almada zorlandığını, bankaların ve özellikle hükümetin esnaflar hakkında ‘sicil affı’ yapmaması durumunda hiçbir esnafın kredi kullanamayacağını söyledi. Namık Evin, “Eskiden evraklarımızı bankaya bir selamla gönderirken, bugün dosyalarımız tırpanlanmaya başladı. Sıkıntı büyük. Buradaki esnaf kardeşlerimizin tek derdi, buradan faizsiz kredi talebidir. 2010 yılında verilenler bir can suyu olmuştur. Biz bugün aynı can suyunu KOSGEB’den yine bekliyoruz. Sadece kooperatifimizin verdiği para yetmiyor. Bu bizim asli görevimiz filan değil. KOSGEB’in vereceği küçük bir masrafla 30 bin, 50 bin lira bu insanların yüreğine su serpecektir. Bizler Esnaflar olarak bunu bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel