"Ordu bu ihracatın içinde olmalı"

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Rusya'ya yakın bir il olarak et ve süt ürünlerinin üretimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız. Ordu bu ihracatın içinde olmalıdır" dedi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Mü

"Ordu bu ihracatın içinde olmalı"
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Rusya'ya yakın bir il olarak et ve süt ürünlerinin üretimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız. Ordu bu ihracatın içinde olmalıdır" dedi.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Şener'i makamında ağırladı. Yılmaz, arazi ve ürün dağılımı, hayvan varlığı, fındık ihracatı, süt ürünleri üretimi, gıda denetimleri, eğitim ve yayım çalışmaları, ekonomik yatırımlar ve hibe destekleri gibi konularda bilgi verdi. 
 
Şener, et ve süt ürünleri üretimi konusunda yoğun çalışma içerisinde olunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"KEİPA Türk Grubu Başkanı olmam nedeniyle üye devletlerin içerisinde yer alan Rusya ile de iyi ilişkiler içerisindeyiz. Rusya aldığı kararla AB ülkelerine ithalat yasağı uyguluyor. Bu yasak nedeniyle ürünlerini Türkiye'den almak istiyor. 2013'te Rusya sadece AB ülkelerinden 12 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü aldı. Bu ithalat kaleminin başında ise et ve süt ürünleri yer alıyor. Rusya'ya yakın bir il olarak et ve süt ürünlerinin üretimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız. Ordu bu ihracatın içinde olmalıdır. 50 bin dönüm meramız ile küçükbaş hayvancılığı arttırabilirsek çok büyük bir gelir kapısını açmış olacağız. Üreticilerimizi bu yönde teşvik edelim. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıralım." 
 
Türkiye'nin, 2013 yılında 2 milyar dolara yakın bir ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Şener, "Bu rakam 6 katına çıkmış durumda. Ordu bu ihracat içerisinde yer almalıdır. Müdürlüğümüzün bu konuda yapacağı projelere elimizden ne geliyorsa yardımcı olacağım. Burada önemli olan şey, Ordulu üreticilerimizin bu pazar içerisinde yer almasıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel