OR-Gİ'ye ilk seferi onlar yapacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Mayıs ayının başından itibaren hem AnadoluJet hem de Türk Hava Yolları, tarifelerine Ordu-Giresun Havalimanı'nı koydu" dedi. Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlenen toplantıda yaptığı konu

OR-Gİ'ye ilk seferi onlar yapacak!
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Mayıs ayının başından itibaren hem AnadoluJet hem de Türk Hava Yolları, tarifelerine Ordu-Giresun Havalimanı'nı koydu" dedi.
 
Yılmaz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın inşaatının hızla sürdüğünü söyledi.
 
Aylar önce altyapısı tamamen biten inşaatta üstyapıda sona gelindiğini belirten Yılmaz, tesisin açılış tarihinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programlarına göre belirleneceğini bildirdi.
 
Havalimanının açılışının bu ay sonunda yapılmasının öngörüldüğünü ancak olumsuz hava koşullarından dolayı nisan sonuna kaldığını dile getiren Yılmaz, "Havalimanı yapılır mı yapılmaz mı tartışmalarından bugün açılacak yarın mı açılacak tartışmalarına geldik. Burada bardağın dolu tarafını görme mecburiyetimiz var" diye konuştu.
 
Tesisin açılışı için nisan ayının sonunu işaret eden Yılmaz, uçuşların mayıs başında başlamasının hedeflendiğini aktardı. Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Türkiye'nin prestij projelerinin başında gelen havalimanının açılışına artık sayılı günler kaldı. Mayıs ayının başından itibaren hem AnadoluJet hem de Türk Hava Yolları, tarifelerine Ordu-Giresun Havalimanı'nı koydu. Yıllardır bu projenin tamamlanmasını bekleyen Ordulu ve Giresunlu vatandaşlarımız başta olmak üzere proje ülkemize hayırlı olsun. Çok şükür sistem işliyor. Kimse endişe etmesin."
 
ORDU - GİRESUN HAVALİMANI PROJESİ
 
Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre uzaklığındaki havalimanı, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapılıyor.
 
Coğrafi koşullar nedeniyle uygun alan bulunmadığı için kıyıdan deniz doldurularak inşa edilen tesisin pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre uzunluğunda olacak.
 
Proje kapsamında dolgu için yaklaşık 32 milyon ton taş kullanılırken şimdiye kadar yaklaşık 270 milyon lira harcandı. Toplamda 360 milyon lira harcanması beklenen ve yapımına 2011 yılında başlanan Ordu-Giresun Havalimanı'nın inşaatında yaklaşık 500 işçi gece gündüz çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler