OR-Gİ'de geri sayım! Erdoğan ve Davutoğlu...

Türkiye’nin, “denizin üzerine inşa edilen ilk havaalanı” olacak Ordu-Giresun Havaalanı, seçim meydanlarında yoğun miting programını sürdüren Başbakan Davutoğlu ile açılışlar nedeniyle Türkiye’yi dolaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı buluşturacak.Erdoğan ile Dav

OR-Gİ'de geri sayım! Erdoğan ve Davutoğlu...

Türkiye’nin, “denizin üzerine inşa edilen ilk havaalanı” olacak Ordu-Giresun Havaalanı, seçim meydanlarında yoğun miting programını sürdüren Başbakan Davutoğlu ile açılışlar nedeniyle Türkiye’yi dolaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı buluşturacak.

Erdoğan ile Davutoğlu, 22 Mayıs’ta, denize 29 milyon ton taş dökülerek inşa edilen havalimanının açılışını birlikte yapacak. Temeli 2011’de atılan ve deniz üzerine inşa edilen Avrupa ve Türkiye’nin ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü. Havaalanının 3 kilometrelik pisti, günde 138 kamyonun taşıdığı taşlarla doldurulan alanda yapıldı.

Benzeri Japonya’da var

Türkiye’de deniz dolgusu ile yapılacak en prestijli yatırım olarak dikkat çeken havaalanının benzeri, Japonya’nın Osaka kentinde bulunuyor. Türkiye’nin 52. havaalanı olan Ordu- Giresun Havaalanı 3 bin 600 pist uzunluğunda, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. Ordu’ya 19, Giresun’a 25 kilometre uzaklıkta olan havaalanının ismi, “Ordu-Giresun Havaalanı” olarak belirlenmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel