Önemli hamsi uyarısı!

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı, Osman Kocaman önerilerde bulundu.

Önemli hamsi uyarısı!

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman yaptığı açıklamada, hamside geçici av yasağını uygulanmasını önerdi.

Kocaman, "Bu yıl hamsi bol ancak, Marmara'daki hamsi Türk halkının yemediği boyda, avlanmanın yasak olduğu 9 santimden küçük." dedi. Kocaman yenilebilir boyda balık avlamak için çok fazla balığın telef edildiğini söyledi.

"HAMSİ BOL AMA KÜÇÜK"

Av sezonunun 1 Eylül'de başaldığını ve bu yıl hamsinin bol olduğu belirten Kocaman, hamsinin bol ve ucuz olması için 1 aylık av yasağının gelmesi gerektiğini ve ayrıca bunun için bakanlıkla görüştüklerini söyledi.

Kocaman sözlerine şöyle devam etti, "Av yasağı gelirse balık Ekim, Kasım ve Aralık ayında büyüyecek şu anki boyunun iki misline gelecek. Ekonomik fiyattan halkımız bunu bol bol yiyecek. Şu anda bu balığı tutarsak hem balıkçı kazanamayacak, hemde balık telef olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel