Önce gençler sonra balıkçılar...

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ‘Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı’ çerçevesinde hazırlanan ‘Önce Gençlerin Sonra Balıkçıların Kültürü Artsın Projesi’nin tanıtımı bugün Zorlu Grand Otel'de düzenlenen toplantıyla ya

Önce gençler sonra balıkçılar...

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ‘Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı’ çerçevesinde hazırlanan ‘Önce Gençlerin Sonra Balıkçıların Kültürü Artsın Projesi’nin tanıtımı bugün Zorlu Grand Otel'de düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Tanıtım toplantısında söz alan Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, "İnsanlık son yıllarda çok büyük bir açmaz ile karşı karşıya bulunmaktadır. İnsan sayısı hızla artan dünyada, bu nüfusu besleyecek gıda kaynakları ise malesef bırakın aynı hızda artmayı giderek tükenmektedir. Trabzon Ticaret Borsası olarak uğraş alanımızın büyük bölümünü fındık ve çay teşkil etmesine karşın, sadece bu ürünlere bağlı kalarak sosyal politikalar ve çalışmalar yapmıyoruz. Bölgemizi ve ilimizi ilgilendiren diğer konulara da elimizden geldiği ölçüde katkı yapmaya çalışıyoruz. İşte bu nedenle kalkınmayı bir bütün kabul ederek sosyal kültürel ekonomik konularda çalışmalar yaptığımız için, Doğu Karadeniz ve özellikle de ilimizdeki kültür balıkçılığı konusunda böyle bir projeyi uygulamayı kararlaştırdık. Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından ortaklaşa finanse edilen ' Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Proğramı' çerçevesinde sektörün ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirip verim ve kaliteyi arttırarak, önemli oranda açığımız bulunan balık üretimine destek sağlamayı hedefleyerek bu projenin sorumluluğunu üstlendik. Projemize 'Önce gençlerin, sonra balıkların kültürü artsın' adı vermemizin de gerekçesi budur" dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise projenin önemine vurgu yaparak projenin düşünülmesi, hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Kızılcık, "Büyük bir denize sahip olmamıza rağmen Karadeniz'den istendiği gibi istifade ettiğimiz söylenemez. Denizden üretim anlamında istifade edebilmek hem dalgıçılık anlamında hem de spor ve güvenlik anlamında istifade edilebilmesi için söz konusu proje çok büyük bir önem arz etmektedir. Böylece hem balık yetiştiriciliği, hem balıkların pazarlanması, hem işletmeciliği hem de dalgıçlık konusunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin mesleğe yönelik eğitimler alacağı bu projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında, yüksek öğretimde balıkçılık sektörüne yönelik bölümlerden mezun olanlar ile son sınıfta bulunan toplam 40 gencin teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli hale getirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler