Ölüme karşı durdu!

Trabzon'da 63 yaşındaki Fevzi Çağlar'ın kalbi peş peşe 6 kez durdu, doktorlar ailesine 'en kötüye hazırlıklı olun' dedi. Ama O, yoğun bakımdaki 19 günlük mücadelenin ardından yaşama tutundu, üstelik beyninde hiçbir tahribat olmadığı ortaya çıktı. Üç çocuk

Ölüme karşı durdu!

Trabzon'da 63 yaşındaki Fevzi Çağlar'ın kalbi peş peşe 6 kez durdu, doktorlar ailesine 'en kötüye hazırlıklı olun' dedi. Ama O, yoğun bakımdaki 19 günlük mücadelenin ardından yaşama tutundu, üstelik beyninde hiçbir tahribat olmadığı ortaya çıktı. Üç çocuk babası Çağlar'a, 1992'de geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyo yapıldı.

Aradan 20 yıl geçti ve 7 ay önce ikinci kez kalp krizi geçirdi. Ailesi hemen ambulans çağırdı. Bu sırada eve gelen komşularından biri, kalbinin durduğunu anlayınca masaj ve suni teneffüs yaptı. Yeniden çalışan kalbi ikinci kez durduğunda ambulans gelmişti. Bu kez doktorun masajıyla duran kalp yeniden çalıştı. Ambulans KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne ulaşıncaya kadar Çağlar'ın kalbi 3 kez daha durdu ve her defasında da doktorun çabalarıyla yeniden çalıştırıldı.Hastaneye ulaştırıldığında 6'ıncı kez duran kalp, doktorların elektroşok aletiyle yarım saatlik mücadelesinin ardından çalıştırıldı. Hemen yoğun bakıma alınan Çağlar için umutlu olmayan doktorlar, ailesine de '(ölüm haberine) hazırlıklı olun' dedi.

Doktorların, 'yaşayamaz, yaşasa da beyni tahribat görür' dediği Çağlar, ölüme direndi ve 19 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra mucizevi bir şekilde hayata döndü. Uyandığında ilk gördüğü kişi olan eşi Ayşe Çağlar'a tebessüm etti. Beyn tomografisi çekildiğinde, hiçbir hasar olmadığı ortaya çıktı. Doktorların, 'yaşananlara ister mucize ister şans diyen' dediği Çağlar, ikinci hayatına başlamak üzere hastaneden taburcu edildi.

"ÇAYIN TADI BİLE BAŞKA GELİYOR"
Şimdi normal hayatına devam eden Çağlar, "Sadece kriz anını hatırlıyorum. Gözümü açtığımda da yoğun bakımın penceresinde eşimi gördüm.Şimdi çok iyiyim. Artık bir çiçeğin kokusunu ya da çayın tadını daha iyi alıyorum. Bana sunulan nimetlerin değerini daha iyi anladım. Kaybettiklerimi kazanıyorum" dedi. Eşi Ayşe Çağlar ise "Doktorlar bile umutsuzdu ama ben umudumu hiç kaybetmedim. Allah'a her dakika dua ettim. Hayat arkadaşımı yeniden bana geri verdiğini için de şükrediyorum" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel