Ölüm bile ders vermiyor

 TRABZON’UN Sürmene İlçesi’nde aynı yerde yaşanan kaza ve can kayıpları vatandaşın tepkisine neden olurken, kazanın meydana geldiği yerde tel örgüler kesilerek yapılan ihlaller kimseyi harekete geçirmiyor. Daha iki ay önce 16 Kasım günü Sürmene’de Serende

Ölüm bile ders vermiyor

 

TRABZON’UN Sürmene İlçesi’nde aynı yerde yaşanan kaza ve can kayıpları vatandaşın tepkisine neden olurken, kazanın meydana geldiği yerde tel örgüler kesilerek yapılan ihlaller kimseyi harekete geçirmiyor. Daha iki ay önce 16 Kasım günü Sürmene’de Serender önünde 16 yaşındaki Emine Emin’in tel örgüden geçerken yaşadığı kaza sonrası tel örgü kapatılmadı. 
 
Hiçbir Tedbir Alınmıyor 
SAHİL bandından kente ulaşmak için yanlış yerlere kurulan üst geçitler hiçbir işlev görmezken, alt geçitlerin ışıksız olması ve tehlike arzetmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Haftasonu Emine Kırali’nin yaşadığı ikinci kaza sonrası Belediye ve Karayolları’na çağrıda bulunan vatandaşlar, kazaların durdurulmasını istiyor. 
 
Tel Örgü Hala Kesik                               
2 ay arayla yaşanan elim kazalarda önce Emine Emin, ardından Emine Kırali’yi yaya ihlallerine kurban veren Sürmene’de belli ki iki Emine’nin ölümü bile ders vermemiş. Dün orta refüjde kesilen tel örgüden geçişlerin sürdüğü ve hiç ders alınmadan ölüme yeni davetiyeler çıkarıldığı gözlendi.
 
TRABZON’UN Sürmene İlçesi’nde aynı yerde aynı kazaların oluşması ve can kayıplarının yaşanması vatandaşların tepkisine neden olurken, kazaların meydana geldiği yerde tel örgünün kesilerek açıldığı bölümden yayaların geçişinin sürmesi pes dedirtti.
 
AYNI YERDE 2 AY ARAYLA 
2 ÖLÜMLÜ KAZA
Sürmene’nin sahil yolunda önceki akşam Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlardan Trabzon eski Sağlık İl Müdürü Dr. Halit Çınarka’nın kullandığı otomobil Trabzon istikametine gitmekte iken yoldan karşıya geçmeye çalışan 34 yaşındaki Emine Kırali'ye çarparak metrelerce sürükledi. Kazada ağır şekilde yaralanan Emine Kırali kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
 
Yaklaşık 2 ay önce de aynı yerde 16 yaşındaki Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Emine Emin yine bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti
 
VATANDAŞLARIN ÜST GEÇİT İSYANI
Sürmene Karadeniz Sahil Yolu’nda meydana gelen ölümlü kazalar üst ve alt geçitlerin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yolu kullanarak karşıya geçmeye çalışan öğrenciler ve yayalardan şanslı olanlar yaralı kurtulurken, birçok kaza da ölümle sonuçlanıyor. günebakış’a konuşan vatandaşlardan Aydın Bilgin, “Üst geçit olmadığı için buradan geçmek zorunda kalıyoruz. Üst geçide ulaşabilmemiz için 300 metre yürümemiz gerekiyor. Sahile ulaşmak için burayı kullanıyoruz. Bir de Rize ve Of’tan gelen dolmuşlar Sürmene’ye girmediği için vatandaşları sahil yolunda bırakıyor. Bu da kazaları kaçınılmaz kılıyor. Sürmene Belediyesi’nin biran önce önlem almasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
Sürmeneli vatandaşlardan Hüseyin Çilingir de tepkisini dile getirerek, “2 ay arayla kaza oldu insanlar hayatını kaybetti. Artık birilerinin bu kazalara dur demesi gerekiyor. Karayolları’nı ve Belediyeyi göreve çağırıyorum. Buradan her gün genci yaşlısı yüzlerce insan karşıdan karşıya geçiyor. Bu böyle giderse bu kazalar ne ilk ne de son olacak” dedi.
 
200 METRE İLERİDEKİ ALT GEÇİT NEDEN KULLANILMIYOR?
200 metre ileride alt geçit bulunmasına rağmen alt geçidin ışıksız olması ve kullanıma elverişsiz olması da kazalara davetiye çıkartıyor. Vatandaşlar alt geçidin kullanıma elverişli hale getirilmesini ve kaza olan yere de biran önce üst geçit yapılmasını istiyorlar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel