Oktay Saral'a "Of" dedirttiler!

Trabzon'un Of İlçesi Belediye Başkanı Oktay Saral, İller Bankasından aldıkları payı artırıp hizmet kalitesini yükseltmek için hemşehrilerinden ikametgah adreslerini ilçe merkezine taşımalarını istedi.  Saral'ın, 18 bin 160 olan ilçe merkezi nüfusunun 30 b

Oktay Saral'a "Of" dedirttiler!

Trabzon'un Of İlçesi Belediye Başkanı Oktay Saral, İller Bankasından aldıkları payı artırıp hizmet kalitesini yükseltmek için hemşehrilerinden ikametgah adreslerini ilçe merkezine taşımalarını istedi.

 

Saral'ın, 18 bin 160 olan ilçe merkezi nüfusunun 30 bini geçmesi halinde nakil yaptıranlara çekilişle aralarında 5 otomobilin de bulunduğu 137 hediye vaadine bir yılda sadece 738 kişi uyunca hedeflenen rakama ulaşılamadı ve çekiliş iptal edildi.

 

Belediye Başkanı Oktay Saral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gereği Of ilçe merkezi nüfusunun en az 30, 35 bin dolayında olması gerekirken 2010 yılında 18 bin 160 kişi olarak belirlendiğini, bazı vatandaşların ilçe merkezinde oturup, her türlü hizmetten yararlanmasına rağmen ikametgah adreslerini ısrarla ilçe merkezine nakletmediğini söyledi.

 

İlçelerin İller Bankasından nüfusları oranınca pay aldığını dile getiren Saral, nüfusun kağıt üzerinde olduğundan daha az görünmesinin büyük ekonomik kayıplara, başta öğretmen ve doktor olmak üzere memur açığı yaşanmasına, dolayısıyla kamu hizmetlerinde aksamalara neden olduğunu öne sürdü.

 

Of'un her yönüyle gelişip modern görünüme kavuşabilmesi için kamu hizmetlerinden daha fazla pay alması gerektiğine işaret eden Saral, bu amaçla Of Belediyesinin 137. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında nüfusun 30 bine ulaşması halinde noter huzurunda yapılacak çekilişle 137 kişiye hediye verilmesini kararlaştırdıklarını ifade etti.

 

Saral, şunları söyledi:

''İlçemizi hak ettiği noktaya ulaştırmak için geçtiğimiz yıl boyunca Of'ta oturup da ikamet adresleri farklı yerlerde olanları, adreslerini 31 Aralık 2010 tarihine kadar Of'a taşımaları için ikna etmeye çalıştık. İlçe merkezi nüfusunun 30 bini geçmesi halinde nakil yaptıranlara çekilişle 5 otomobil, 22 cep telefonu, 20'şer dizüstü bilgisayar, buzdolabı, bulaşık makinesi, ütü, 15'er LCD televizyon, çamaşır makinesi olmak üzere 137 hediye vermeyi karalaştırdık.''

    

''PES ETTİM, YAPACAK BİR ŞEYİM YOK''

 

Saral, yıl boyunca yürüttükleri çalışmalara rağmen, ellerine ulaşan rakamlara göre, ilçe nüfusunun sadece 738 kişi artarak 18 bin 898'e ulaştığını öğrendiklerini belirtti.

Of'un, Trabzon'un ilçeleri arasında Akçaabat'tan sonra merkez nüfusu en fazla ilçe olduğunu söyleyen Saral, şunları kaydetti:

 

''Adrese Dayalı Nüfus Sistemi verileri bunu göstermiyor. Belediyemizin 11 bin 500 mesken su abonesi var. Her evde 3 kişi yaşadığını düşünürsek ilçe merkezi nüfusumuzun 34 bin 500 dolayında olduğu ortaya çıkıyor. İlçemin kamu hizmetlerinden daha fazla pay alabilmesi için elimden gelen her şeyi yaptım ama olmadı, artık pes ettim.

 

Sorunları ve isteklerini vatandaş bize aktarıyor, biz de sorun ve taleplere İller Bankasından gelen paylarla çözüm üretiyoruz. İller Bankasından alınan paylar da nüfus oranına göre belirleniyor. Üzülerek ifade edeyim ki pes ettim, yapacak bir şeyim yok. Vatandaşlarımız ilçemizde yaşadığı ve hizmet aldığı halde ikametgahlarını buraya aldırmamayı tercih ediyorlar. Halbuki bu onların zararına, çünkü aldıkları hizmetin kalitesi ve miktarı nüfusa göre belirleniyor.''

Saral, 30 bin nüfus hedefine ulaşılamamasından dolayı 137 hediyenin verileceği çekilişin de doğal olarak iptal edildiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler