Okan Alemdaroğlu, Emine Ülker Tarhan'ı yorumladı

Anadolu Partisi Trabzon İl Başkanı Okan Alemdaroğlu, Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.Haber61/RöportajLevent UstabaşıCHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan önderliğinde geçtiğimiz günlerde Anadolu Partisi kuruldu.İlk geniş kapsa

Okan Alemdaroğlu, Emine Ülker Tarhan'ı yorumladı

Anadolu Partisi Trabzon İl Başkanı Okan Alemdaroğlu, Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.

Haber61/Röportaj
Levent Ustabaşı


CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan önderliğinde geçtiğimiz günlerde Anadolu Partisi kuruldu.

İlk geniş kapsamlı toplantısını da gerçekleştirdi.
İl Başkanları toplantısından dönen Anadolu Partisi’nin Trabzon İl Başkanı Okan Alemdaroğlu ile buluşup neler yaşadığını, Emine Ülker Tarhan ile ilk karşılaştığındaki duygularının ne olduğunu merak ettim.
Önce kendisini tanıyarak tabiki…


İLGİNÇ VE GÜZEL TESADÜFLER

Okan Alemdaroğlu kimdir?
10 Kasım günü saat 09’u 05 geçe 1960 yılında doğdum.
Ve bir Perşembe günüydü…
Ama nüfusa 14 Kasım’da yazıldım. Bu 14 Kasım da Anadolu Partisi’nin kuruluş günü.

Hayatınızda ilginç tesadüfler var yani?
Evet ilginç ve güzel.

Eğitiminizi Trabzon’da mı tamamladınız?

Türkçe öğretmeni olarak KTÜ Edebiyat bölümünde bitirdim... 4,5 yıl Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra Ankara ve Gaziantep’te görev aldım. O günkü şartlar nedeniyle öğretmenliği bıraktım.

Özel sektörde iş hayatınıza önce nerede başladınız?

İlaç sektöründe. Çeşitli kademelerde görev yaptım. Daha sonra emekli oldum, kendi şirketimi kurdum. Medikal sektörü üzerinde iş yeri açtım. Ayrıca Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Medikal 18. Grup’ta Komite Başkanlığı görevini de yürütmekteyim.

CHP SERVÜNİ 6 AY SÜRDÜ

Eski bir futbolcusunuz sanırım…

Trabzonlu olup da sporcu olmayan yoktur. 1974 -1982 yılları arasında Trabzonspor’un alt yapı kadrolarının tamamında sporcu olarak görev yaptım. 5 defa Genç Milli oldum. 2 kez Trabzonspor A takım forması giydim. Ondan sonra öğretmenlik nedeniyle bıraktım ikisi birlikte yürümedi… Ayrıca Trabzonspor Kongre üyesiyim.

1-141.jpg

Siyasete ilk nerede başladınız?

6 ay önce CHP’ye üye oldum. Ondan önce siyasette yer almadım.


Kısa sürmüş…

(gülüyor)

Öteden beri sosyal demokrat çizgide olan bir partide başlamak aklımdaydı…


Neden daha önce siyaset olmadı hayatınızda?

Şartlar böyle gerektirdi. Hem devlet memurluğu hem özel sektördeki firmaların da bu işlere sıcak bakmaması beni engelledi. Ama her platformda konuşacağım şeyleri konuştum.

Anadolu Partisi ile buluşmanız nasıl oldu?

Zaten Emine hanımı her zaman takip ediyordum. Bu sırada arkadaşlarımın da il başkanlığı için beni önermesiyle hepsi birlikte oluşan bir şey.

10836462_859297587498056_1404149112_n.jpg

2 GÜN DÜŞÜNDÜM

Yani, teklif edildiniz?

Evet teklif edildi. Bende kabul ettim. Arkadaşlarım beni önerdi Trabzon’da…
Arkadaşlarımın önerisiyle..


O an neler aklınıza geldi? Teklifi ilk aldığınızda yani…

İlk başta CHP üyesi olduğum için biraz düşündüm. Hatta 2 gün düşündüm. Doğru bir yolda mıyım diye.. Oradan ayrılıp burada olmamın doğru olup olmadığına… 2 gün sonra da doğru yapacağıma inandım karar verdim.

Kongreden kaç gün önce teklif edildi?

2 gün önce..

2-037.jpg

Fazla bir zamanınız yokmuş.. (Gülüyor) Kongreye gidip geldiniz. Neler yaşadınız?

İyi ki buradayım dedim. Giderken acaba hangi toplulukla hangi insanlarla yüzleşeceğiz tanışacağız merakı vardı. Ama orada olduktan sonra ve Emine Ülker Tarhan ile yüz yüze sohbetimizde kafamdaki bütün soru işaretleri gitti.

Emine hanım ne dedi önce…
Tanıştığım gün onun doğum günüydü. 29 Kasım. Ben onu kutladım o beni kutladı. Bende 10 kasım doğumlu olduğum için.


GÖSTERİŞİ SEVMEYEN ÇOK MÜTEVAZİ

Neler konuştunuz?


Kongre sürecinde Trabzon’un zor bir yer olduğunu işimizin zor olduğunu tarafıma iletti bende kendine kolay bir yer olmadığını, hepimiz için bu zorlukların geçerli olduğunu söyledim. Çok çalışmakla bu işlerin yapılabileceğini başarabileceğimi söyledim. Ankara’nın da bize yardımcı olması gerektiğini sosyal medyanın bütün evlere girebildiğini, en iyi şekilde kullanılması gerektiğini kendisine söyledim.
Emine hanımı biraz anlatır mısınız?
En başta gördüğüm Emine Hanım tam bir Anadolu kadını… Gösterişi sevmeyen, Cumhuriyet kadını… Ben liderlikte temsil gücünün yüksek olmasına dikkat ederim. Bu güç Emine hanımda fazlasıyla vardı. Bana hep bundan 30-40 yıl önceki Türk siyasi hayatının ahlakını, doğruluğunu, dürüstlüğünü ve mütevazılığini hatırlatıyor.


TEK TEK İLGİLENDİ DİNLEDİ ANLATTI


Emine hanım il başkanları ile nasıl konuştu… Tek tek mi?
Tek tek karşısına aldı, dinledi… Anlattı…


Partinizin önceliği nedir?
Partimizin önceliği gençler ve kadınlar. Bazı erkek partililer, ‘bize erkek kotası koyun da bizde girelim’ diye espri yapmaya başladılar. Partimizin kurucuları 5’de 2 oranında kadınlardan oluşuyor. Cumhuriyet kazanımları sonuna dek savunulacak, Atatürk ilke ve inkılapları yolumuz olacak. İnsan faktörü her zaman önde tutulacak.

Anadolu Partisi’nin Trabzon’da ki durumu nedir?
Büyükşehirde ve 6 ilçede teşkilatlanmış vaziyetteyiz. Ayrıca Türkiye genelinde 57 ilde oluşum tamamlandı. Önümüzdeki ilk seçimde seçimlere girme hakkını kazandı partimiz.

Teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim.
Yine görüşmek dileğiyle…
Tabi ki her zaman görüşeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel