Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz

KUTLAMIYORUZ…Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi Basın Sekreteri Vedat UZUNER sendika binasında Şube Sekreteri Fatih KARABİNA ile yaptığı basın açıklamasında Sendika Genel Merkezinin “Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” raporunu açıklayarak bilgiler verdi.  Uzuner

Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz

KUTLAMIYORUZ…

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şubesi Basın Sekreteri Vedat UZUNER sendika binasında Şube Sekreteri Fatih KARABİNA ile yaptığı basın açıklamasında Sendika Genel Merkezinin “Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” raporunu açıklayarak bilgiler verdi. 
 
Uzuner açıklamasında ‘Eğitim-Bir-Sen olarak, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda aldığımız ve sonuç bildirgesinde de yer verdiğimiz “Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır” kararı doğrultusunda Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz. 
 
Öğretmenler Günü’nü kutlamama kararı almamızın diğer gerekçeleri de şunlardır:
—Ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakârlığının görmezden gelinmesi, 
—Mesleğimizin itibar kaybına uğratılması, 
—Ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesidir. 
Ayrıca, 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan; 
• “Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl
Kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, 
• Ek ders ücretinin 12 TL’ye çıkarılması, 
• Görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, 
• Eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi ve
• Ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması
Kararlarının hala hayata geçirilmemiş olması da bu yılki kutlamama kararlarımızın diğer gerekçeleridir’ dedi. Öğretmenlerin meslekte yaşadığı sıkıntıları dile getiren Vedat UZUNER şunlara değindi:
 
4+4+4 eğitim sistemi, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı başta olmak üzere seçimlik ders sayısının artırılması, katsayı zulmünün sona erdirilmesi, yükseköğretimdeki başörtüsü yasağının sona bitirilmesi gibi son derece önemli ve millet iradesine dayandığı için desteklediğimiz reformların gerçekleştirildiği bir dönemde dahi taleplerimizin karşılanmamış olmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. 
 
Öğretmenlerimiz Öğretmenler Gününde nutuk ve süslü sözler yerine sorunlarının çözülmesini beklemektedir.
 
Öğretmenler, sorumlulukları yanında yeteri kadar yetkilerinin olmaması, atamalarda alan sınavı yapılmaması, emeklilik sistemindeki aksaklıkların giderilmemesi, özellikle başörtülü kadınlara yönelik negatif ayrımcılık, 666 ile ortaya çıkarılan ek ödeme haksızlığı, OECD ortalamalarının üzerinde çalışma saati ve OECD ortalamalarının altında maaş, yine OECD kriterlerine göre atanması gereken 285 bin öğretmen gibi pek çok sorun hala çözülmeyi beklemektedir.
 
Uzuner, eğitim alanında iş gören diğer bütün çalışanların (hizmetli, memur, şef, güvenlik görevlisi, mutemet, sayman, tekniker ve teknisyen, şoför, aşçı, şube müdürleri, mühendisler, denetmenler, akademisyenler ve üniversite idari personeli) sorunu için de takipçi olduklarını ve çözüm için çalıştıklarını dile getirdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel