Öğretmen okullarının 165.Yıl Dönümü

 AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 165.yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Seymenoğlu, m

Öğretmen okullarının 165.Yıl Dönümü

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 165.yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Seymenoğlu, mesajında, her mesleğin toplum hayatında önemli bir yeri olduğunu, ancak öğretmenliğin, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olması sebebiyle öne çıkan bir meslek olduğunu belirtti.
 
Öğretmenlerin, topluma yaşama sevincini aşılayan sevgi elçileri olarak ülke, ulus ve insan sevgisi ile yoğrulmuş, çağdaş uygarlık düzeyi ideali ile yetişmiş bilim işçisi olduğunu ifade eden Seymenoğlu, şunları kaydetti:
 
"Nitekim 'toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür' sözü de öğretmen, toplum ve medeniyet ilişkisinin ne derece kuvvetli olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Türk insanının eğitiminde en önemli misyonu yüklenen öğretmenler, yeni nesillerin mimarı olarak mukaddes bir mesleği icra etmektedir. Onlar, toplumun her ferdinin yetişmesinde emeği olan, dolayısıyla hepimizin minnettar olduğu saygın kişilerdir.
 
Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenler, özveriyle çalışarak, milletin ruh ve karakterine biçim vererek ulvi görevlerini layıkıyla yerine getiren bugünün mimarı ve yarının hazırlayıcısıdır. Bu vazifelerini yerine getirirken taşıdıkları vicdani vecibe ve üstlendikleri kimlikle onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ederler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler