Öğretim görevlisine 2 yıl hapis

KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu'nda ders kapsamındaki konferansa türbanlı geldiği gerekçesiyle öğrencisi S.Ö. ile tartışan öğretim görevlisi N.A. hakkında "hakaret" suçundan dava açıldıKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu’nda öğre

Öğretim görevlisine 2 yıl hapis

KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu'nda ders kapsamındaki konferansa türbanlı geldiği gerekçesiyle öğrencisi S.Ö. ile tartışan öğretim görevlisi N.A. hakkında "hakaret" suçundan dava açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olan N.A., ders kapsamında verdiği konferansa türbanlı geldiği gerekçesiyle öğrenci S.Ö. ile tartıştı. Tartışma sonunda N.A., öğrenci S.Ö.’nün katılım listesindeki imzasının yerini karalayarak “Ders kapsamında gidilecek konferansa türbanlı katıldı” diye yazdı.
 
N.A., tartışma sırasında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla öğrencisi S.Ö.’yü disiplin kuruluna şikâyet etti. Şikâyet üzerine disiplin kurulu S.Ö.’ye 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verdi. S.Ö. itiraz edince Trabzon İdare Mahkemesi uzaklaştırma cezasını iptal etti. 
 
YÖK’E ŞİKÂYET
 
Üniversite öğrencisi S.Ö. haksız yere cezalandırıldığını, insanların bulunduğu bir ortamda kılık kıyafetinden dolayı öğretim görevlisi tarafından hakarete uğradığını ve aşağılandığını belirterek, N.A.’yı YÖK, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Cumhurbaşkanlığı’na şikâyet etti. S.Ö. ile aynı okuldan arkadaşları E.T. ve H.E.Ş. de benzer olay yaşadıkları iddiasıyla öğretim görevlisi N.A. hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda da bulundu.
 
MAAŞ KESME CEZASI
 
Şikâyet üzerine üniversite yönetimi, öğretim görevlisi N.A.’ya 1 günlük maaş kesme cezası verdi. YÖK’ün yargılanmasına onay vermesiyle N.A. hakkında Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 125. maddesinde düzenlenen ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması 29 Kasım’da görülecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel