Öğrencilerin imtihanı başarılı sonuçlandı

 Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.  Tatbikat gereğince önce okulun bahçesinde bir yangın çıkartıldı ve dumanlar yükselmeye başlayınca da okulun tüm katlarında sirenle

Öğrencilerin imtihanı başarılı sonuçlandı

 

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi İMKB METEM Lisesi Sivil Savunma Kolu tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. 
 
Tatbikat gereğince önce okulun bahçesinde bir yangın çıkartıldı ve dumanlar yükselmeye başlayınca da okulun tüm katlarında sirenler çalmaya başladı. Bunun üzerine okuldaki tüm personel ve öğrenciler hızla okul binasını terk ederken Vakfıkebir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak en üst katta mahsur kalan bir öğrenciyi kurtardılar ve ardından da yangını söndürdüler.
Bu tür tatbikatların yasa gereği her yıl yapıldığını belirten Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu, “ Öğrencilerimize önce Sivil Savunma Kolu tarafından doğal afetlerde neler yapılması ve görevlilerin uyarılarına uyulması gerektiği anlatıldı.
 
Bu tatbikatta ise öğrencilerimizin gerçek bir yangın varmış gibi hissederek yangın anında neler yapmaları gerektiği konusunda önce bir seminer verdik, öğrencilerimizi bilgilendirdik; akabinde okulun çok kısa bir süre içersinde boşaltılması, daha sonra içeride kalan bir öğrencimizin kurtarılma anını yaşattırdık. Çok olumlu bir çalışma olduğu kanaatindeyim” dedi.
 
Okulda gerçekten yangın çıktığını zanneden 9. Sınıf öğrencisi Serpil Aydın ise, “ Tatbikatı gerçek gibi yaşayarak korktum. Normalde sakin olmamız ve yangın mahallinden hızla uzaklaşarak yangın söndürme ekiplerine yardımcı olduk” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler