Öğrenciler Saldırıyı Protesto Etti

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, geçtiğimiz günlerde kampusta kendilerine yönelik saldırıyı protesto etmek için gösteri düzenledi. Jandarma ve üniversitenin özel güvenlikçileri, gösteri sırasında geniş önlem

Öğrenciler Saldırıyı Protesto Etti

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, geçtiğimiz günlerde kampusta kendilerine yönelik saldırıyı protesto etmek için gösteri düzenledi. Jandarma ve üniversitenin özel güvenlikçileri, gösteri sırasında geniş önlem aldı.

Ktü Fatih Eğitim Fakültesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan Öğrenci Kolektifi üyesi bir gruba, karşıt görüşlü başka bir grup tarafından müdahale edilmiş, çıkan kavgada bazı öğrenciler yaralanmıştı. Olaylar jandarmanın müdahalesi ile kontrol altına alınmıştı. Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 50 öğrenci, bugün kavganın meydana geldiği alanda basın açıklaması yaptı. Jandarma ve özel güvenlik güçlerinin açıklama sırasında kampuste geniş güvenlik önlemleri alması öğrencilerin tepkisini çekti. Öğrenciler aralarından seçtikleri bir temsilciyi, Üniversite içinde eli coplu jandarmaların hoş bir görüntü oluşturmadığını bildirmesi için dekanlığa gönderdi.

'ÖĞRENCİ KAVGASI YOK, ÇETE SALDIRISI VAR'

Dekanlık binası önünde, 'Öğrenci kavgası yok, çetelerin saldırısı var' yazılı pankart açan grup burada 'Diplomalı işsiz olmayacağız', 'Eğitim ovası bilim yuvası' ve 'Çeteler dışarı bilim içeri' diye sloganlar attı. Öğrenciler, jandarma güçlerinin önünde horon teperek ısınmaya çalıştı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Elif Genç, yaşanan olayların kavga değil çete saldırısı olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Kampus dışından fakülteye getirilen gericilerin provakasyonuna maruz kaldık. Bu olay, ülkücü grubun Üniversite öğrencilerine saldırması ve saldırıya uğrayan üniversitelilerin direnmesinden ibarettir. Ortada çoğu üniversiteli olmayan saldırgan bir grup, bir de saldırıya uğrayan öğrenciler var. 'KPSS mezara' dediğimizde onlar bizi yuhaladılar. O nedenle tekrar haykırıyoruz KPSS mezara, öğretmenler kadroya."

Öğrenciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel