Öğrenciler 'Hocalı' için yürüdü

Giresun Üniversitesi öğrencileri Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri anmak için yürüdü.

Öğrenciler 'Hocalı' için yürüdü

Giresun Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından düzenlenen 25. yılında “Hocalı Soykırımı Uluslararası Sempozyumu” çerçevesinde 'Hocalıyı anma ve soykırımı kınama yürüyüşü' yapıldı. 


Gazi Paşa yerleşkesinden başlayarak Gazi Caddesi boyunca devam eden anma yürüyüşüne İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Hocalı Soykırımı Uluslararası Sempozyumu Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen ve Yrd. Doç. Dr. Abbas Karağaçlı ile birlikte akademik personel, çok sayıda öğrenci, Azerbaycan ve diğer bölgelerinden sempozyum için gelen bilim insanları katıldı.

Hocalı Soykırımı Şehitlerinin anısına sessizce gerçekleşen yürüyüş boyunca Hocalı’da yapılan katliamı protesto eden pankartlar ve dövizler taşındı.

Yürüyüşün ardından Ata Park’ta toplanan katılımcılara hitaben konuşan, Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, Ermeni çetelerce katledilen 614 masum insanın maruz kaldıkları insanlık dışı muameleleri anlattı. Konuşmanın ardından grup daha sonra sessizce dağıldı.


Öğrenciler 'Hocalı' için yürüdü
Öğrenciler 'Hocalı' için yürüdü


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler