Oğlunu bıçakla öldürdü iddiası

Gümüşhane'de tartıştığı oğlunu öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yemek masasında tartıştığı oğlu Soner Çubukçu'yu (25) bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Sebahattin Çu

Oğlunu bıçakla öldürdü iddiası

Gümüşhane'de tartıştığı oğlunu öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yemek masasında tartıştığı oğlu Soner Çubukçu'yu (25) bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Sebahattin Çubukçu (57) ile eşi Zehra Çubukçu katıldı.

Duruşmada, sanık avukatı Melek Genç Taştan da hazır bulundu.

Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık Çubukçu, savunmasını cezaevinde yazılı olarak yaptığını belirtti.

Olaya ilişkin diyecek başka bir şeyi olmadığını belirten Çubukçu, "Bıçağın nerede olduğunu bilmiyorum. Olayın sebebini de yazılı savunmamda anlattım" dedi.

Ölen Çubukçu'nun annesi ve sanığın eşi Zehra Çubukçu ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Şikayetçi olmuyorum. O benim oğlumu, fidanımı yedi. Allah'ından bulsun" diye konuştu.

Çubukçu, olay günü eşi ve oğluyla masada oturduklarını kaydederek, "Olay günü sanık çok sinirliydi. Ne olduğunu sorduğumda bir şey söylemedi. Oğlum tarlada ot biçtikten sonra yemek için eve geldi. Sofraya oturduğumuz sırada lavaş keserek sofraya koydum. Soner yedi ve tekrar yemek istedi. Lavaşların bulunduğu poşeti alarak lavaş kesmek istedi. Babası izin vermedi. Soner de 'Baba bunun için mi yüzün asık. Ben sana yine alırım' dedi. Sonra lavaşların bulunduğu poşeti bıraktı. Başka da bir şey söylemedi" dedi.

-"SON SÖZÜ 'BANA SU VERİN' OLDU"-

Bu sırada baba Çubukçu'nun ekmek bıçağını maktul Çubukçu'ya sapladığını belirten anne Çubukçu, "Ben daha sonra çay dökmek için ayağa kalktım. Nasıl olduğunu anlayamadım ve sanık bıçağı Soner'in göğsüne sapladı. Ben de bıçağı tuttum. Sanık bıçağı çekerken benim de elim kesildi. Soner bu sırada kalkarak dışarıya çıktı ve yere yattı. Soner'in başına gittim ve Soner'in son sözü 'bana su verin oldu" diye konuştu.

Tutuklu sanık Çubukçu, anne Çubukçu'nun beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Oğlunu tutuyor o. Onun beyanlarını kabul etmiyorum. Olayı yazılı savunmamda anlattım" diye konuştu.

Sanık avukatı Taştan da müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, , tutuklu sanığın ruhsal durumunun anlaşılması ve cezai ehliyeti bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine ve dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesinin Bahçelik köyünde, 23 Temmuz 2011'de, Sebahattin Çubukçu, yemek masasında tartıştığı oğlu Soner Çubukçu'yu bıçaklamış, araya giren anne Zehra Çubukçu'nun da elleri kesilmişti. Sağ göğsünden ağır yaralı olarak Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan Soner Çubukçu, 3 gün tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetmişti. Sebahattin Çubukçu hakkında

"kasten öldürme" ve "yakın akrabayı öldürme" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel