Of'un kurtuluşunun 93. yılı

Şanlıurfa Muharip Gaziler ve Trabzon Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile şehit ailelerinin de katıldığı kutlamalar sabah 09.30'da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. Daha sonra İlçe Stadyumu’ndaki kutlamalara geçilirken,

Of'un kurtuluşunun 93. yılı

Şanlıurfa Muharip Gaziler ve Trabzon Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile şehit ailelerinin de katıldığı kutlamalar sabah 09.30'da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. Daha sonra İlçe Stadyumu’ndaki kutlamalara geçilirken, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Coşkun ve Of Belediye Başkanı Oktay Saral, stadyumu turlayarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Of Belediye Başkanı Oktay Saral günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’de iki nehrin günlerce kan aktığını belirterek bunlardan bir tanesinin Sakarya Nehri, diğerinin de Of Baltacı Deresi olduğunu söyledi. Gençlere de seslenen Başkan Saral, “Bu ülke çok zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldi. Artık dünyada sözü dinlenen nadir ülkelerden biri konumuna geldik. Bu ülkeye sahip çıkarak daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. O nedenle kendinizi çok iyi yetiştirerek bizleri de mahçup etmemelisiniz” dedi.

Gazilerin ve protokolde yerleri ayrılan şehit ailelerine soğuk havada çay ikram edilirken, Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan temsili kurtuluş mücadelesi ve yaşanan göçleri anlatan sahne öğrenciler ve halk tarafından büyük alkış aldı.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği afiş, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Stajer Kaymakam Osman Sayılır, Garnizon Komutan Vekili Günay Ayvaz ve Of Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Hacıahmetoğlu tarafından verildi.

Törene, Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Dündar, Şanlıurfa Muharip Gazileri Derneği Başkanı Hasan Arslan, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve dernek üyesi gaziler katıldı.

Törenin ardından kaymakam Tuncay Sonel Gaziler Derneği Başkan ve üyelerine Of Belediyesi Sahil Tesisleri’nde öğle yemeği ikram etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler