Of'taki ermeni gelin dramı!

Trabzon'un Of ilçesine bağlı Keler köyünde oturan Muhammet Ali Şimşek ile kız kardeşini ziyaret etmek için geldiği Trabzon'da tanışıp birlikte yaşayan ve aradan geçen 6 yılın ardından Türk vatandaşlığına geçip resmi nikah kıyarak evlenen, Ermeni asıllı Tü

Of'taki ermeni gelin dramı!

Trabzon'un Of ilçesine bağlı Keler köyünde oturan Muhammet Ali Şimşek ile kız kardeşini ziyaret etmek için geldiği Trabzon'da tanışıp birlikte yaşayan ve aradan geçen 6 yılın ardından Türk vatandaşlığına geçip resmi nikah kıyarak evlenen, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Ayşe Şimşek, zorlu bir sürecin ardından resmen evlenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Eski ismi Helmina Dalmazyan olan ve eşi Muhammet Ali Şimşek'in isteği üzerine adını değiştiren Ayşe Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'da bir süre evli kaldığı eşinden boşandığını ve bu birliktelikten de Nano Dalmazyan (17) isimli bir kız çocuğu olduğunu söyledi.

Kızı Nano Dalmazyan'ın da bir Müslüman ile evlenerek İslamiyeti seçtiğini kaydeden Ayşe Şimşek, Özbekistan'da hayatını sürdüren ve 7 aylık bir bebeği bulunan kızını 6 yıldır görmediğini anlattı. Uzun süreden beri torunu ve kızının hasretiyle yaşadığını anlatan Ayşe Şimşek, Of Kaymakamı Tuncay Sonel'den yakınlarını görmek için yardım istedi.

Muhammet Ali Şimşek ise Ayşe Şimşek ile 6 yıl boyunca resmi nikahları olmadan yaşadıklarını anlatarak, bunun için üvey kızı Nano Dalmazyan'ın Türkiye'ye gelmesi yönünde bir talepte bulunmadıklarını dile getirerek, ''Üvey kızım ile üvey torunum da ailemin bir parçası. Ben de onlara babalık, dedelik yapmak istiyorum. Ancak 6 yıldır hiç görüşemedik'' dedi.

Eşi Türkiye'ye geldiğinde kızı Nano'nun 11 yaşında olduğunu hatırlatan Ali Şimşek, ''Üvey kızımın 7 aylık çocuğu ile Türkiye'ye gelerek annesiyle kucaklaşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Böylece eşimin kızı ile torununa duyduğu özlem sona erer'' diye konuştu.

Of Kaymakamlığının öksüz ve yetim çocukları sevindirmek için başlattığı proje kapsamında, 2005 yılındaki selde eşi Nuray Şimşek'i kaybeden Muhammet Ali Şimşek'in 4 çocuğunu ziyaret eden Kaymakam Tuncay Sonel, Muhammet Ali Şimşek'in nikahsız yaşadığını öğrenerek, Ermenistan-Türkiye hattında başlattığı girişimlerle çiftin resen evlenmelerine öncülük etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler