Of'ta üniversite öğrencilerine seminer

 Of ilçesinde yurtta kalan üniversite öğrencilerine yönelik "Üniversite Gençliği ve Liderlik" konulu eğitim semineri verildi.Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi'nde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın tarafından veri

Of'ta üniversite öğrencilerine seminer

 

Of ilçesinde yurtta kalan üniversite öğrencilerine yönelik "Üniversite Gençliği ve Liderlik" konulu eğitim semineri verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi'nde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın tarafından verilen seminere, Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Bayrak, Of Yurt Müdürü Hasan Yavuz, Çamlı Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Çakıroğlu ve öğrenciler katıldı.

Haydar Bayrak, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu'da toplam 27 yurtta kalan öğrencilere yönelik başlatılan seminerler kapsamında, öğrencilere kişisel gelişim eğitimleri verileceğini belirtti.

Prof. Dr. Yalçın ise kendilerinin zor şartlarda eğitim aldıklarını ifade ederek, "Bizim öğrencilik yıllarımızda bu tür bilgilendirmeler yoktu. Keşke bizlere de bu eğitimler verilseydi. Bizler bu imkanlardan yararlanamadan yetiştik. Zor şartlarda bu günlere geldik. Sizler çok şanslısınız. Bakanlık böyle güzel bir çalışma başlattı. Bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizler bu bilgi ve tecrübeler ışığında ülkemizi yarınlara taşıyacaksınız" dedi.

Yalçın, 21. yüzyılın, ikna tekniklerinin kullanılacağı bir dönem olacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Liderlik sadece ülke yönetmek değildir. Liderliğin üç ana unsuru var; kendini yönetmek, yakın çevreni yönetmek ve toplumu yönetmek. Kendini iyi yönetemeyen, bedenini iyi idare edemeyen, zihnini doğru yönetmeyen ve duygularını kontrol edemeyen birinin çevresini, ailesini, arkadaşlarını ve işini doğru yönetmesi mümkün değildir. Bunları başaran birisinin toplumu yönetmesi kolaylaşır. Siz kendi bedeninizi, zihninizi ve duygularınızı iyi kontrol etmeli ve iyi yönetmelisiniz. Örneğin sigara içen birisinin bedenini doğru yönettiği söylenemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel