Of’ta TOKİ çekimleri yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Of İlçesi’nde alt gelir grubuna yönelik yapılacak olan 240 konutun hak sahipleri bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi. Of Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda düzenl

Of’ta TOKİ çekimleri yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Of İlçesi’nde alt gelir grubuna yönelik yapılacak olan 240 konutun hak sahipleri bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

 

Of Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda düzenlenen kura törenine TOKİ eski Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Murat Saral ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekiminden önce bir konuşma yapan Of Kaymakamı Tuncay Soner, TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ederek, “240 konut için ilçemizde 2 bin 517 müracaat olmuştur. Bunlardan bir bölümü hak sahibi olamayacağı için 2 bin 465 vatandaşımız kuraya kalmıştır. Yapılacak kurada bu vatandaşlarımızdan 240’ı hak sahibi olacaktır. Bu konutların burada yapılmasını sağlayan eski TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar ve tüm TOKİ çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmasında, alt gelir grubuna yönelik konut yapmaya devam edileceğini belirterek, “2 bin 400 civarında hak sahibi var. Bunların 240 tanesi bu konutlarda oturabilecek. İhtiyaç oldukça devletimizin imkanı oldukça yeni konutlar yapmaya devam edeceğiz. Bu konutların fiyatları 53 bin lira ile 65 bin lira arasında değişiyor. Yüzde 15’i peşin, kalanı ise ev tesliminden sonra aylık 225 ile 325 lira arasında değişen aylık taksitlerden oluşacak. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak” dedi.

Bayraktar, konutların planlanandan önce teslim edileceğini açıklayarak, “TOKİ olarak Türkiye’de çok büyük işler yaptık. 500 bin konutun yaklaşık 400 bin konutu sosyal amaçlı konutlardır. Bunların bir kısmı alt gelir grubuna, bir kısmı orta gelir grubuna, bir kısmı ise gece kondu dönüşüm kapsamında yapıldı. Konutlar modern hayatın gerektirdiği donanımlarla birlikte yapıldı. Okullar, sağlık ocakları, bahçeler, parklar ve camileri ile birlikte yapıldı. Çok büyük gayret gösterdik. TOKİ sizlerin duasıyla bereketli bir çalışma sergiledi. Bende Of’un bir evladı olarak Of’da büyük bir çaba sergiledim. Bunların teslim süreci 14 ay olarak belirlenmişti ama bu sene sonu ile 2012 yılının başında TOKİ bu konutları sizlere teslim edecek.”dedi.

 

240 konut için 2 bin 411 başvuru kabul edildi. Başvurular arasında üç şehit ailesinin yaptığı başvurular kuraya tabi tutulmadı. Şehit yakınları Ayşe Karaca, Hanife Kamiloğlu ve Ahmet Ekşi’nin oturacağı konutlar ise Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı kura ile belirlendi. Diğer hak sahipleri noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi. Kurada hak sahibi olan Oflular, “Devletimize çok teşekkür eriyoruz” dediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel