Of’ta Engelliler İçin İş Okulu

Engelli İş Okulunun Yapım Protokolü Vali Kızılcık ve İşadamı Türköz Tarafından İmzalandıTrabzon’un Of İlçesi’ne hayırsever işadamı Murat Türköz tarafından yaptırılacak olan 6 derslikli 60 öğrenci kapasiteli iş okulunun yapım protokolü Trabzon Valisi Dr. R

Of’ta Engelliler İçin İş Okulu

Engelli İş Okulunun Yapım Protokolü Vali Kızılcık ve İşadamı Türköz Tarafından İmzalandı

Trabzon’un Of İlçesi’ne hayırsever işadamı Murat Türköz tarafından yaptırılacak olan 6 derslikli 60 öğrenci kapasiteli iş okulunun yapım protokolü Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile İşadamı Murat Türköz tarafından imzalandı.
 
20 Ocak’ta temeli atılacak olan iş okulu yapım protokol törenine Vali Kızılcık’ın yanı sıra Of Kaymakamı Eren Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İşadamı Murat Türköz katıldı.
 
Bölge insanının memleketini unutmayarak özellikle eğitim alanında örnek yatırımlara imza attığını belirten Vali Kızılcık, “Atılan bu tür imzaların başta milletimiz, devletimiz olmak üzere insanlık ve özürlülerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 
Bugün burada eğitimin, sadece devletimizin sorumluluğunda olmadığını, geleceğimiz olması hasebiyle özel sektörün de eğitim problemimizi çözmede etkin rol oynadığının çok güzel örneğini yaşıyoruz.
 
Engelli vatandaşlarımızın da engelsizler gibi devletimizin sunmuş olduğu hizmetlerden, dünya nimetlerinden engelsizler kadar istifade etme hakları vardır.  ‘Asıl engelli engelleri aşamayanlardır’ düsturundan hareketle o vatandaşlarımızın da toplumda hak ettikleri değeri görmeleri, toplumsal hayata karışabilmeleri ve üretken bireyler olmaları için eğitim imkanlarını hazırlamak son derece önemlidir.
 
Bu yavrularımızın mesleki anlamda eğitim görecek olmaları ve eğitimleri doğrultusunda üretken hale gelmeleri, toplumda yaratılan yanlış algının ortadan kalkmasına, sadece bakılan değil aynı zamanda topluma ekonomik anlamda katkı sağlayan bireyler olmasına imkan sağlayacaktır. Atılan imzanın ve imza sonrası gerçekleştirilecek olan okulun bu yönde çok anlamlı bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
İş okulunun Trabzon’a kazandırılmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden Vali Kızılcık, Of’tan çıkıp da başka yerlerde başarılı olmuş işadamlarının doğdukları toprakları unutmamaları ve buralara yatırım yapmaları yönündeki bu davranışı diğer işadamlarına da bir örnek teşkil edeceğini ifade etti.
 
Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta İşadamı Murat Türköz olmak üzere herkese teşekkür eden Vali Kızılcık, “Bu hizmetin toplumsal barışın ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Okulu, babası Yakup Türköz adına yaptırmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade eden İşadamı Murat Türköz ise, “Daha önce sağlık ocağı olarak kullanılan eski bir binanın tadilatını ve dönüşümünü sağlayarak özürlülerimiz hizmetine sunmak istedik.
 
Önceki kaymakamımız döneminde başlattığımız girişimlerimiz şimdiki kaymakamımız ile neticelendirildi. Bunu gerçekleştirirken babamızın ismini de yaşatmak istedik. Oldukça heyecanlıyım. Okulumuz tamamlandığında lise çağındaki hafif zihinsel engelli çocuklarımıza hizmet verecek” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve İşadamı Murat Türköz yaklaşık 600 bin TL’ye mal olacak olan engelli iş okulunun protokolünü imzaladılar. Atölye ve idari birimleriyle 6 derslikli olacak olan iş okulun 4 ay içersinde tamamlanması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel