Of'ta Avrupa standartlarında eğitim

Of Kaymakamlığı tarafından geliştirilen “Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları” projesi ile hayırseverlerin desteği alınarak Of ilçesindeki 14 okulda “zenginleştirilmiş eğitim sınıfları” oluşturuluyor.OF’TA EREN ARSLAN FARKIProje kapsamında Şehit Öğretmen Al

Of'ta Avrupa standartlarında eğitim

Of Kaymakamlığı tarafından geliştirilen “Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları” projesi ile hayırseverlerin desteği alınarak Of ilçesindeki 14 okulda “zenginleştirilmiş eğitim sınıfları” oluşturuluyor.

OF’TA EREN ARSLAN FARKI

Proje kapsamında Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu ve İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu’nda oluşturulan “Zenginleştirilmiş eğitim sınıfları” bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende Of Kaymakamı Eren Arslan, İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu’nda minik öğrencilerin küçük bir sürprizi ile karşılandı. Minik öğrenciler tulum müziği eşliğinde hazırladıkları Horon gösterisini sergilediler.

Proje ile öncelikle öğrencilerin zihninin geliştirilmesi amaçladıklarını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan:“Proje kapsamında ilk olarak 14 okulumuzda bu sınıfları oluşturmayı planlıyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile iki sınıfı oluşturduk. Diğer sınıflarında oluşturulması için hayır severlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

AB STANDARTLARINDA EĞİTİM

Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıflarında Avrupa standartlarında eğitim modellerinin uygulandığına dikkat çeken Arslan, “Amacımız Öğrencilerimizde bilgiyi değil, bilgiyi alan zihnin gelişimini sağlamaktır. Çocuklarımızın gelişen dünyanın şartlarına teknolojiye uyumlu, eğitimde farklı metotları kullanabilen, düşünce yeteneklerini problemlerin çözümünde farklı açılardan geliştirebilen, sağlıklı birey olarak kararlar alabilen nesiller yetişmesi anlamında bu projeyi yaptık. Aldığımız ilk sonuçlar çok olumlu. İnşallah diğer illerde ve ilçelerde ki okullarımızda da zamanla bu imkanlar sağlanır” dedi.

EĞİTİM BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNU

Arslan, eğitimin ülkenin en önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek “Eğitim bu ülkenin en önemli sorunu. UNDP’nin Dünyada ki gelişmişlik endeksine baktığımızda eğitim noktasında ülkemizde ortalama eğitim süresi 6.5 yıl. Bu gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında son derece düşük. Bizim ülke olarak bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü eğitimin olmadığı yerde bir çok sorun ile karşılaşıyoruz. Eğitim süremizi ve kalitemizi arttırdığımızda bu sorunları aşacağız” diye konuştu.

İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfı'nı oluşturan hayır sever iş adamı İbrahim Taşdemir’i temsilen törende bulunan Ahmet Can Çevik yaptığı açıklamada, “Bizim çocukluğumuzda çamur içerisinde, yerlerde oynadığımız oyunlar şimdi tertemiz ortamlarda çocuklara büyük bir gelişim sağlıyor. Öğretiyi hızlandırıyor. Çocukların el becerilerini hızlandırıyor. Böyle bir çalışmada katkımız olduğu için mutluyuz.” şekline konuştu.

Yeni sınıflarında eğitime başlayan minik öğrenciler yeni sınıflarından ve eğitim şeklinden duydukları mutluluğu dile getirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler