Of'ta anlamlı kutlamalar

Of’ta 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 1923 doğumlu Cumhuriyetle yaşıt 87 yaşındaki 65 dede ve nineye ziyaretler gerçekleştiriliyor.Of Kaymakamı Tuncay Sonel, başkanlığında Stajer Kaymakam Hakan Balsüzen, Müftü Mehmet Genç, Sağl

Of'ta anlamlı kutlamalar

Of’ta 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçe genelinde tespit edilen 1923 doğumlu Cumhuriyetle yaşıt 87 yaşındaki 65 dede ve nineye ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, başkanlığında Stajer Kaymakam Hakan Balsüzen, Müftü Mehmet Genç, Sağlık Grup Başkanı Doktor Barış Çağlar ve hemşireden oluşan ekip tarafından evlerinde ziyaret edilen cumhuriyet yaşıtları sağlık kontrollerinden geçirilerek armağanlar veriliyor ve çok sıcak ve samimi sohbetler yapılıyor.

Devletimizin sıcaklığını ve şefkatini cumhuriyet yaşıtlarına göstermek olduğunu belirten Of kaymakamı Tuncay Sonel, “Onlar bizim başımızın tacı, nasıl ki yetim öksüze, sakat özürlüye gidiyorsak, yaşlılarımızı da gidip onların gönüllerini almalı, onlara hal hatır sormalıyız “ dedi.

Dumlusu köyünde Ayşe Çelenkoğlu’nun evine konuk olan Of Kaymakamı Tuncay Sonel’i karşısında gören  Ayşe ninenin mutluluğu görülmeye değerdi.

Benim oğlum şoförlük yapıyor. Urfa’da bir şeyler almak için bir yere uğradı. Orada nerelisin diye sordular ona. Trabzonluyum dedi. Neresindensin dediler. O da Of’tanım dedi. Bir Kaymakam yolladık size biz ağlayruk, siz gülün dediler. Ben seni hem oradan tanıyorum hem de yaptıklarını komşularımın bana anlatıyor. Herkese yardımcı oluyorsun diyerek evladı gibi gördüğü Kaymakam Sonel’in boynuna sarıldı ve kendisine bol bol dualar etti.

Kaymakam Tuncay Sonel’in 2008 yılında Of’a atanmasıyla birlikte gerçekleştirilen proje ile ilk yıl 106  Cumhuriyetle yaşıt dede ve nineye ulaşılarak ziyaretler1 gerçekleştirilmişti. 2009 yılında bu rakam 93 düşmüştü. Bu yıl ise 65 düşen Cumhuriyetle yaşıt dede ve nineler üç ekip tarafından evlerinde ziyaret edilerek sağlık kontrolleri yapılıyor ve   ihtiyaçları giderilerek gönülleri alınıyor.

Ayrıca Cumhuriyet bayramı öncesi Kaymakamlık tarafından ilçe merkezinde Cumhuriyet yaşıtları, şehit aileleri ve gazilerine bir yemek verilerek  bir araya gelmeleri de sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel