Of'lunun el emeği sergilendi

Bir ülke ancak kadınları eğitimliyse ve güçlüyse parolası ile Of Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan mesleki kurslarda üretilen göz nuru el emeği ürünler halkın beğenisine sunuldu.Of Sahil tesislerinde gerçekleştiri

Of'lunun el emeği sergilendi

Bir ülke ancak kadınları eğitimliyse ve güçlüyse parolası ile Of Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan mesleki kurslarda üretilen göz nuru el emeği ürünler halkın beğenisine sunuldu.

Of Sahil tesislerinde gerçekleştirilen sergiye Of Kaymakamı Eren Arslan ve eşi Orman İşletme Şefi Sermin Bilgin Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Halk Eğitim Başkanı Mustafa Çağlayan, Of Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürü Adem Gündüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, Daire amirleri, Okul Müdürleri,Öğretmenler, Usta Öğreticileri, Kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Of Kaymakamı Eren Arslan, “Bir ülke ancak kadınları eğitimliyse, toplumun içinde güçlüyse gelişme gösterebilir ve kalkınabilir. Bu anlamda ülkemiz de kadınlara verilen değerler, toplumsal statüsünün yükseltilmesi anlamında batının çok önündedir. Ama bunları hayata geçirme noktasında eksikliklerimiz bulunmaktadır. Bu ve benzeri etkinlikler, kurslar ve eğitim faaliyetleri içerisinde yer alan kadınlarımızla ülkemiz ve geleceğimiz daha güzel daha aydınlık ve daha yaşanabilir olacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Kadınların Mesleki Eğitime katılma projesinin uygulamasını Ofta çok ciddi olarak takip ettiklerini de dile getiren Kaymakam Arslan, “Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan ekip ile birlikte projeyi eksiksiz yürütmeye çalışıyoruz. Kadınlarımızı Mesleki Eğitime katılmaları noktasında önemli mesafe kaydettik. Ama bunu yeterli görmüyoruz ve bu katılımların artmasını bekliyoruz. Bugün burada sergilenen eserler bu çalışmanın birer örneği olarak karşımızda durmaktadır. Bu güzel eserlerin ortaya çıkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından keman, gitar, kemençe ve bağlama kurslarına devam eden kursiyerlerin kısa etkinliklerinin ardından çeşitli eğitim dallarında başarılı olan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Programın son bölümünde mesleki eğitime katılan bayanlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantların açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler