Oflu çocuklar Türkiye şampiyonu!

Çocuk Oyunları 4. Türkiye Şampiyonasında Tombik ve Dokuztaş Oyun dalında Doğu Karadeniz Şampiyonu olarak turnuvaya katılan 28 Şubat Ortaokulu, Türkiye şampiyonu olarak Of’a döndü. Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması, sağlıklı ve güçlü nesiller oluştu

Oflu çocuklar Türkiye şampiyonu!

Çocuk Oyunları 4. Türkiye Şampiyonasında Tombik ve Dokuztaş Oyun dalında Doğu Karadeniz Şampiyonu olarak turnuvaya katılan 28 Şubat Ortaokulu, Türkiye şampiyonu olarak Of’a döndü. 

Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması, sağlıklı ve güçlü nesiller oluşturulması adına ülkenin dört bir yanından bir araya gelen çocukların kaynaşması adına düzenlenen Şampiyonada 1. olan Of 28 Şubat Ortaokulu öğrencilerini kabul eden Of Kaymakamı Eren Arslan, başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak kendilerine çeşitli ödüller verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Koordinasyonunda Spor A.Ş.’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Tombik ve Dokuztaş Oyun şampiyonasına, 20 ilden 20 takım ve 370 sporcu katıldı.

Eleme maçlarında Diyarbakır ekibini 2-1 ve Konya Ekibini 3-1 yenen Of 28 Şubat Ortaokulu, finalde Balıkesir Edremit 75. Yıl Ortaokulu ile karşılaştı. Çekişmeli ve oldukça heyecanlı geçen oyunun ardından rakibini 3-2 yenen 28 Şubat Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir mutluluk yaşadılar.

Göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri kutlayan Of Kaymakamı Eren Arslan “Oyunların yaşaması adına düzenlenen bu organizasyonda emek veren herkese teşekkür ediyorum.Türkiye çapında yapılan bir organizasyonun en üst basamağında yer aldınız.Bize yaşattığınız bu gurur ve mutluluk için sizi yürekten kutluyorum.Bu tür aktiviteler sizlerin eğitimine ve insani yaşantınıza önemli katkılar sunacaktır.Bu tür sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri gelecek eğitim ve öğretim yılında da çeşitlendirerek arttıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler