Offroad hayat kurtaracak

Trabzon Offroad Kulübü yeni kuracağı arama kurtarma ekibi için Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Trabzon Şubesini  (TRAC) ziyaret ederek işbirliği anlaşması yaptı.Trabzon'un ve Türkiye'nin gündemine gelen Trabzon Offroad Kulübü, TRAC’ı ziyaret ederek, işb

Offroad hayat kurtaracak

Trabzon Offroad Kulübü yeni kuracağı arama kurtarma ekibi için Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Trabzon Şubesini  (TRAC) ziyaret ederek işbirliği anlaşması yaptı.

Trabzon'un ve Türkiye'nin gündemine gelen Trabzon Offroad Kulübü, TRAC’ı ziyaret ederek, işbirliği yapılabilecek konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Trabzon Offroad Kulübü Başkanı Emir Sözen yönetimiyle birlikte gittiği ziyarette "Offroad olarak Trabzon'da işbirliği yaparak şehre ve diğer sivil toplum kuruluşlarına nasıl fayda sağlayabiliriz diye sürekli bir araştırma içersindeyiz. TRAC 1962 yılından bu yana şehrimiz ve ülkemiz adına özellikle deprem ve benzeri doğa afetlere önemli hizmetlerde bulunmuş bir cemiyet. Bizde Troff olarak bundan sonra olmamasını arzu ettiğimiz fakat doğanın bir kanununu olarak zaman zaman meydana gelen doğal afetlerde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirken faaliyetlerinden yararlanabileceğimiz bir cemiyet olarak TRAC ile işbirliği içinde olmayı kendimize görev bildik. TRAC'ın Trabzon Boztepe'de Türkiye'de emsalleriyle kıyaslanamayacak özelliklere sahip olan lokalini ziyaretimizde genel Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Güneş, Trabzon Şube Başkanı Ayhan Erdal ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunduk.”dedi.

İLETİŞİM OLACAK

Amaçlarının Trabzon’da arama kurtarma ve benzeri çalışmalar esnasında etkileşim ve dayanışma içinde olabilecekleri bir çatı oluşturmak istediklerini belirten Sözen, “ Bilindiği üzere Troff Trabzon'da yıllardır faaliyetini sürdüren bir kulüp. Biz bu kulüp bünyesinde özel bir kurtarma ekibi kuruyoruz. Bu ekip  eğitimlerden geçecek, kurslara tabi tutulup öyle seçilecek. Telsiz, su altı arama kurtarma, enkaz kaldırma, ilkyardım ve benzeri konularda profesyonel manada deneyime sahip olacak. Bu manada TRAC bizim için büyük bir  öneme sahiptir. Şöyle ki doğal afet esnasında yön bulmak ve koordinatlara ulaşmak her zaman mümkün olmayabilir. Ancak APRS (Otomatik Koordinat Bildirme sistemi) ile TRAC Trabzon Şubesi istenilen koordinatı telsiz irtibatı ile santimetre hassaslığında yönlendirebilme imkanına sahip. Bu ve benzeri durumlarda TRAC ile işbirliği kurduğumuzda zaman kaybını önlemiş olacağız. Sağolsun TRAC üyeleri her konuda kapılarının bize açık olduğunu ve işbirliğine hazır olduklarını dile getirdiler. Kendilerine bu manada teşekkür ediyoruz" Şeklinde konuştu.

TOFF ÖRNEK ALINMALI

Ziyartten duydukları memnuniyeti dile getiren TRAC Genel Başkan yardımcısı Hüdaverdi Güneş, TROFF'un işbirliği teklifini icraa ettikleri işin sorumluluğu gereği seve seve kabul ettiklerini dile getirerek, "TROFF üyelerine Nisan ayından başlamak üzere telsiz eğitimleri vereceğiz. Bu eğitimler sayesinde tüm TROFF üyeleri telsiz kullanımı hakkında bilgi sahibi olacak ve eğitimleri tamamlayan ve sınavları geçen üyelere Amatör Telsizci Belgelerini vereceğiz. Dileriz TROFF gibi diğer sivil toplum kuruluşlarıda bu konulara aynı hassasiyeti gösterir.”dedi  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler