Of Şeyhülislam Tacettin'i ağırladı

“Rusya Müslümanları’nın İslam Alemindeki Önemi” konulu konferans vermek ve bir dizi ziyaret bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Rusya Müslümanları’nın manevi lideri, Merkezi Din İşleri Başkanı Şeyhülislam Talgat Tacettin ve beraberindeki heyet, Trabzon’un Of

Of Şeyhülislam Tacettin'i ağırladı

“Rusya Müslümanları’nın İslam Alemindeki Önemi” konulu konferans vermek ve bir dizi ziyaret bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Rusya Müslümanları’nın manevi lideri, Merkezi Din İşleri Başkanı Şeyhülislam Talgat Tacettin ve beraberindeki heyet, Trabzon’un Of ilçesini ziyaret etti.

Of halkının kendilerine göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini sunan konuk Şeyhülislam Talgat Tacettin ve beraberindeki din adamları, Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve Of Belediye Başkanı Murat Saral’ı makamında ziyaret etti. Sıcak sohbetlerin yaşandığı ziyaretlerde, Kaymakam Sonel tarafından Şeyhülislam Talgat Tacettin ve beraberindeki heyete yöresel hediyeler ve Hz Peygamberimizin Şeceresi sunuldu.

Rusya’dan gelen çok değerli misafirlerimizi ilim ve irfan yuvası Of’ta görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Rusya’da yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerini kutlayarak teşekkür etti.

Kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Rusya Merkezi Din İşleri Başkanı Şeyhülislam Talgat Tacettin, Rusya’da 30 milyonu yakın Müslüman bulunduğunu belirterek milli ve manevi değerlerden ödün vermeyerek bu günlere geldiklerini ifade ederek “İnşallah bu ziyaretler sonucunda hep birlikte yapacak olduğumuz çalışmalar ile de Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğa önemli katkılar saylayacağız” dedi.

Sıcak sohbetlerin gerçekleştiği ziyaretler sonrası konuklara Of sahil tesislerinde ikram edilen öğle yemeğin ardından heyet Rize’ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler