Of koyunu çifter çifter kuzuluyor

 Yörede sayısı hızla azalmaya başlayan Of koyununun çoğalması ve yöre ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, Of Kaymakamlığı tarafında 50 aileye dağıtılan 500 adet Of koyunları çifter çifter kuzulamaya başladı.Kuzulayan koyunları yerinde gören Of Kaymakamı

Of koyunu çifter çifter kuzuluyor

 

Yörede sayısı hızla azalmaya başlayan Of koyununun çoğalması ve yöre ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, Of Kaymakamlığı tarafında 50 aileye dağıtılan 500 adet Of koyunları çifter çifter kuzulamaya başladı.

Kuzulayan koyunları yerinde gören Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of koyunu ırkının bu yörede geliştirilmesi, küçükbaş hayvancılığın ve yöre halkının desteklenmesi ve marka olan Of koyununun yok olmaması için çalışma yürüttüklerini hatırlattı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Cemal Sandallı ve ekibi ile birlikte Of koyununun genetiği ile ilgili akademik bir çalışma başlattıklarını belirten Sonel, koyun sahiplerine de teşekkür etti. Sonel, birkaç yıl içerisinde binlerce olması beklenen Of Koyunu'nun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tescillendiğini ifade ederken, Haziran ayında Of yöresine ait coğrafi işaretlerin korunması adı altında da konuyla ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

Öte yandan patent işlemleri için müracaatı yapılan Of koyunu, lokal bir ırk olup diğer koyunlardan farklı olarak bir kaburgası fazla ve daha uzun. Kuyrukları kamçı şeklinde olan koyunun, yün verimi yetişkinlerde 6.5 kg civarında, ikiz doğum oranı ise yüzde 50 oranında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler