Of Kaymakamlığı ''Engeli'' kaldırdı

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği işbirliği ile “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” isimli bir etkinlik düzenledi.Program öncesi Of Kaymakamı Tuncay Sonel, tarafından engelli çocuklara aileleriyle birlikte sah

Of Kaymakamlığı ''Engeli'' kaldırdı

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği işbirliği ile “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” isimli bir etkinlik düzenledi.

Program öncesi Of Kaymakamı Tuncay Sonel, tarafından engelli çocuklara aileleriyle birlikte sahil tesislerinde bir yemek verildi. Engelli vatandaşları yılın bir günü değil yılın 365 günü hatırlanması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Sonel “Siz ne yaparsanız yapın eğer bizler engellimize, yetim öksüzümüze, yaşlımıza sahip çıkamıyorsak binada yapsak yolda yapsak onların hiçbir anlamı olmaz. Bu manada Of’ta Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün projesi ile, sağlık ekipleri eşliğinde muhtarlarla birlikte köyler ve mahalleler tek tek gezilerek 581 engelli vatandaşımıza ulaştık ve onları kayıt altına aldık. Daire amirlerimizle birlikte tespit ettiğimiz bu engelli vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek hem ihtiyaçlarının gidermeye, hem de devletimizin sıcaklığını ve şefkatini yılın 365 günü onlara göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Of ve Çevresi Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Tahir Hacıahmetoğlu ise engelli vatandaşların sorununun Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu ve ülkemizde nüfusunun yüzde 12’sinin engelli vatandaşlardan oluştuğunu kaydederek “Biz dernek olarak ulaşabildiğimiz kadar engelli vatandaşlarımıza ulaşıp, onların yasal ve insan haklarıyla ilgili haklarını kullanmalarını sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.
Yapılan konuşmalar sonra engelli öğrenciler söyledikleri şarkılar ve hazırladıkları parodiler ile davetlilere eğlenceli ve duygusal anlar yaşattılar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel