Of Kaymakamının yeri değiştirildi

Trabzon’un en başarılı kaymakamlarından olan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Kaymakamlığı'na atandı.Son valiler kararnamesinde Vali olması beklenen Sonel, Of kadar stratejik öneli olan ve Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Seydişehir’e

Of Kaymakamının yeri değiştirildi

Trabzon’un en başarılı kaymakamlarından olan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Kaymakamlığı'na atandı.

Son valiler kararnamesinde Vali olması beklenen Sonel, Of kadar stratejik öneli olan ve Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Seydişehir’e atanması Sonel için başarılı bir atama olarak nitelendiriliyor.

Resmi gazetede yayınlana atama kararlarına göre, Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan da İstanbul Vali Yardımcılığına atandı.

İçişleri bakanlığındaki bakanlık içi atamalar ile vali yardımcısı ve kaymakam atamalarının tümünü görmek için Resmi Gazete’nin ilgili sayfasını TIKLAYIN

TUNCAY SONEL KİMDİR ?

1970 yılında Adana’da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Adana’da tamamladı. Adana Erkek Lisesi’nden sonra 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1992 yılında Lisans; yine aynı Fakültenin Kamu Yönetimi Anabilim Dalında 1995 yılında Yüksek Lisansını tamamladı.

Mülki İdare Hizmetleri Sınıfına 1994 Yılında Aydın Kaymakam Adayı olarak atandı. Üç yıllık staj süresince Adana-Ceyhan Kaymakam Refikliği, Elazığ-Maden Teftiş Stajı, İngiltere-Brighton dil ve meslek eğitimi, Kütahya-Simav Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarılı olarak bitirdi.

1997-1999 Ankara-Güdül, 1999-2001 Gümüşhane-Köse, 2001-2005 Kırklareli-Vize, 2005-2008 Şanlıurfa-Birecik ilçelerinde görev yaptı. 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren de Of Kaymakamı olarak görev yapmaktadır. Bu süre zarfında Ankara, Gümüşhane, Kırklareli, Şanlıurfa, Trabzon Valilerinden 12 Takdirname, Milli Eğitim Bakanından 2 Takdirname, 2004 Yılında Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Kaymakamı Ödülü, 2005 yılında Anadolu Basın Birliği tarafından Yılın Kaymakamı Ödülü, 2006 Yılında Yoksullarla Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı tarafından Yılın Yetim Babası Ödülü, 2006 Yılında Türk İdareciler Derneği tarafından Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü dalında Yılın İdarecisi Ödülü, 2007 Yılında Siyaset Dergisi’nden Yılın Kaymakamı Ödülü, 2007 yılında Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından Çocuk Hakları Çocuk Dostu Ödülü, 2008 yılında İZDER (Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği) tarafından Yılın Kaymakamı ödülünü aldı. Ayrıca İnfomag Dergisi’nin Mart 2009 sayısında Türkiye’nin Geleceğine Yön Verecek 100 İsim arasında gösterildi. Nisan2009’da ise Güneydoğum Derneği’nce bir önceki görev yeri olan Güneydoğu’da Şanlıurfa-Birecik’te yaptığı çalışmalardan dolayı ödüle layık görüldü. Of’ta son bir yılda yaptığı hizmetlerle de birçok gazete köşesiyle birlikte SYDV Genel Müdürlüğü (Ağustos 2009) ve Atılım Üniversitesi (Eylül 2009) ve Aksiyon (Mart 2010) dergilerine konu olmuştur.

1999 yılında Ankara-Güdül Belediye Meclisi’nce, 2001 yılında Gümüşhane-Köse Belediye Meclisi’nce, 2005 yılında Kırklareli-Vize ilçesine bağlı Çakıllı ve Sergen Belediye Meclislerince, 2008 yılında da Şanlıurfa-Birecik Belediye Meclisi’nce Fahri Hemşehrilik beratları verilmiştir. Yine Birecik Belediye Meclisince Birecik Merkezdeki bir caddeye Tuncay Sonel Caddesi adı verilmiştir.

Evli, eşi İngilizce Öğretmeni olup iki çocuk babası olan Tuncay SONEL iyi derecede İngilizce bilmektedir. Meslekte 18.yılında olan SONEL, 1. Sınıf Mülki İdare Amiridir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel