O yüzücü sporu bıraktığını açıkladı

Trabzon’dan 14 Mayıs günü başladığı ve 19 Mayıs günü Samsun’da bitirmeyi planladığı rekor denemesine dün Giresun’da son vermek zorunda kalan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, rekor denemesinde kendisine eşlik eden Ukrayna bandıralı teknenin eksik belgele

O yüzücü sporu bıraktığını açıkladı

Trabzon’dan 14 Mayıs günü başladığı ve 19 Mayıs günü Samsun’da bitirmeyi planladığı rekor denemesine dün Giresun’da son vermek zorunda kalan eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, rekor denemesinde kendisine eşlik eden Ukrayna bandıralı teknenin eksik belgelerinden dolayı Giresun Limanı’ndan çıkışına izin verilmemesi nedeniyle duruma tepki göstererek sporu bıraktığını açıkladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Alper Sunaçoğlu, Trabzon'un Akçakale Limanı'ndan 14 Mayıs günü çıkarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 19 Mayıs günü Samsun'a kadar yüzmeyi planladığını ancak rekor denemesine dün son vermek zorunda kaldığını hatırlattı.

Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek dünyanın en uzun mesafe yüzme rekorunu kırmayı hedefleyen Alper Sunaçoğlu, rekor denemesinde kendisine eşlik eden ve Giresun Limanı’na demirleyen Ukrayna Bandıralı Grinda adlı teknenin bazı belgelerinin eksik olduğu gerekçesiyle limandan çıkışına izin verilmediğini söyledi.

Alper Sunaçoğlu, Giresun Sahil Güvenlik ekipleri ile görüşmelerin sonuç vermemesi ve teknenin çıkışına izin verilmemesi üzerine eşyalarını toplayıp tekneyi terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek “5 aydır konuyla ilgili yazışmalar yapılıyor. Devletin konuyla ilgili bütün kurumlarına mail attım. Herşeyim resmi olarak elimde duruyor. Şuanda bu teknenin Türk karasularında transit belgesi olmadığı için limandan çıkışına izin vermediler ve etkinliğimizi iptal etmemize neden oldular.

Anlamıyorum biz ne yapıyoruz? kötü bir şey mi yapıyoruz? Atatürk gençliği olarak Atatürk'ün ilke ve inkilapları için kulaç atıyoruz. Polise taş atmıyorum, kurşun sıkmıyorum, bir yerleri yıkıp, döküp, yakmıyorum. Ülkem adına bir şey yapmaya çalışıyorum. ‘Belge eksik’ diye bine burada tutuyorlar. Bu etkinliği Ukrayna, Rusya ve Gürcistan takip ediyor. Bunu bildikleri halde bir evrak eksik diye beni burada tutuyorlar. Eğer bir evrak eksikse yardımcı olunur düzeltilir bizi gönderirsiniz ama bu yüzden etkinliğimizin iptal edilmesi söz konusu” dedi.

“Artık sporu da bırakıyorum” diyen Alper Sunaçoğlu “Türkiye'de bundan sonra spor yapmıyorum. Bugün benim spor hayatımı noktaladığım gündür. Bu ülkede spor yapılmaz. Aylarca Türkiye'de tekne aradım ama hiç kimse, hiçbir işadamı bana destek olmadı. Biz de bu etkinliği yapmak adına Ukraynalı arkadaşlarımızdan yardım istedik ve bize destek oldular. Atatürk için atacağımız kulaçlar için Türkiye'ye geldiler ve şuanda bu insanların teknesini bağladılar. Şuanda kilitlenip kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Başbakanımıza sesleniyorum bize yardım etsin, lütfen bizi duyun biz kötü bir şey yapmadık, ülkem için bir şey yapmaya çalıştım ama suçlu durumuna düştüm. Ama ben Samsun'a her türlü gideceğim. Benim Samsun'a gitmemi engelleyemeyecekler.

Samsun’a gitmemem için beni öldürmeleri lazım. Ben 19 mayıs günü Atatürk'ün çıktığı iskelede her ne pahasına olursa olsun orada olacağım, ama yürüyerek, ama koşarak ben bir şekilde Samsun'da olacağım” şeklinde konuştu.

Öte yandan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Trabzon-Samsun arasındaki 320 kilometrelik mesafeyi 5 günde yüzerek dünyanın en uzun mesafe yüzme rekorunu kırmayı hedeflemiş ancak rekor denemesinin ikinci etabını tamamladığı Giresun’da dün hava şartları ve aksilikler nedeniyle rekor denemesinden vazgeçmişti.

Sunaçoğlu, “Bazı ufak kazalar da atlattığımız için hepsi üst üste gelince Karadeniz'de bu rekoru erteliyoruz. Ama söz verdiğimiz tarihte Samsun'a çıkacağız. Periyodik olarak deniz şartlarına göre yüzmeye devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler