O HES'e inceleme geliyor!

Rize’de bir süre önce 300 bin kişinin susuz kalmasının ardından, olaya neden olan HES firması, Andon İçme Suyu Tesisi’nde neden oldukları hasarın onarımı için çalışma başlattı. Rize’nin Küçükçayır Köyü içerisinde bir İspanyol firması tarafından yapımı dev

O HES'e inceleme geliyor!

Rize’de bir süre önce 300 bin kişinin susuz kalmasının ardından, olaya neden olan HES firması, Andon İçme Suyu Tesisi’nde neden oldukları hasarın onarımı için çalışma başlattı.

Rize’nin Küçükçayır Köyü içerisinde bir İspanyol firması tarafından yapımı devam eden Andon-1 ve Andon-2 HES Projeleri’nin yapımı sırasında gerçekleştirilen patlamalar sırasında Rize ve ilçelerine içme suyu sağlayan Andon İçme Suyu Tesisi hasar görmüştü. Tesiste oluşan çatlaklardan dolayı yaklaşık 300 bin kişi bir süre susuz kalmıştı.

İspanyol firma tesiste neden olduğu hasarın onarımı için bugün Andon İçme Suyu Tesisi’ne taşeron firmasına bağlı mühendislerini gönderdi. Mühendisler tesiste incelemede bulunarak hasar raporu çıkarttılar.

ŞİFALI KAYNAK SUYU DA AZALDI

Öte yandan Andon’da bulunan doğal mineral içerikli kaynak suyunda azalma olduğu gözlendi. Andon’da tek bir noktadan çıkan suyun debisinde yüzde 75 oranında azalma meydana geldi. Köy sakinleri yaptıkları açıklamada, “Bir parmak kalındığında akan suda patlamalardan sonra azalma oldu. Patlamaların neden olduğu çatlaklarda suyun kaybolduğunu düşünüyoruz. Bu su Andon turizmi için çok önemli. Su tamamen kaybolursa Andon’un sahip olduğu turizm potansiyeli de yok olur” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel