O genç konuştu

Mersin'de katledilen üniversiteli Özgecan Aslan'ı anmak için Trabzon'da dün yürüyüş yapan Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlara, "Özgecan'a iyi olmuş" diyerek laf attığı iddiasıyla gözaltına alınan 23 yaşındaki Anıl Saltabaş, o sözleri söylemediğini

O genç konuştu

Mersin'de katledilen üniversiteli Özgecan Aslan'ı anmak için Trabzon'da dün yürüyüş yapan Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlara, "Özgecan'a iyi olmuş" diyerek laf attığı iddiasıyla gözaltına alınan 23 yaşındaki Anıl Saltabaş, o sözleri söylemediğini ileri sürdü, "Bu tür olaylara başından beri karşıyım. O adamı bana verseler kendim boğar, idama getiririm" dedi.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto için dün saat 15.00 sıralarında Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 800 kadın, Atatürk Alanı'na kadar yürüyerek, kadına şiddet olaylarına tepki gösterdi. Yürüyüş sırasında gruba doğru, "Özgecan'a iyi olmuş" diye laf attığı öne sürülen Anıl Saltabaş ile gruptaki kadınlar arasında arbede çıktı. Yaşananların ardından Saltabaş, yürüyüşte güvenlik önlemi alan polislerce gözaltına alarak olay yerinden uzaklaştırıldı. Hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılan ve ardından serbest bırakılan Saltabaş, "Özgecan'a iyi olmuş" demediğini ve gösteriye destek için orada olduğunu ileri sürdü.

O ADAMI BANA VERSELER KENDİM BOĞAR, İDAMA GETİRİRİM

Kadına yönelik şiddete karşı olduğunu belirten Saltabaş olayı şöyle anlattı:

"Yürüyüşe destek olmak için arkadaşlarımla oradaydık. Ne olduysa bir kadının lafı üzerine herkes üzerime çullandı. Ben oraya Özgecan'a desteğe gittim. Bu tür olaylara başından beri karşıyım. O adamı bana verseler kendim boğar, idama getiririm. Biz Trabzonluyuz. Adım karalandı, inanın utandım. Ben de o bayandan şikayetçi oldum. Daha sonra olay büyümesin diye şikayetimi geri aldım. 'Özgecan'a iyi olmuş' diye bir şey kesinlikle söylemedim. Öyle bir şey söyleyen insan değildir. Kadına yönelik şiddete her şekilde karşıyım. Bu şiddeti kınıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler