O ciritçilerin ödülü at oldu

 Son olarak geçtiğimiz cuma günü partisinin il kongresine gelen Erdoğan'ı havalimanında karşılayan 135 ciritçi müthiş bir görsel şölen yaşatmıştı.  Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kongre sırasında kendisini yanına çağırdığını söyleyen Geleneksel Spor Dalları

O ciritçilerin ödülü at oldu

 

Son olarak geçtiğimiz cuma günü partisinin il kongresine gelen Erdoğan'ı havalimanında karşılayan 135 ciritçi müthiş bir görsel şölen yaşatmıştı. 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kongre sırasında kendisini yanına çağırdığını söyleyen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçen 'Bize htiyacımızı sordu. Biz de atlarımızın çok yaşlandığını ve koşamaz duruma geldiğini en büyük ihtiyacımızın atla arpa olduğunu ilettik. 

 

Biz arap atı kullanıyoruz. Hipodromlara veda eden atları ucuza alıp cirit atı olarak eğitiyoruz.  Macaristan'da tanesi bin euroya at bulduk. Ancak alamıyoruz. Bakanlıktan arayan yetkiliye bu bilgiyi de verdim. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na iletileceğini ve sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini söyledi. 

 

En kısa sürede yeni atlarımıza kavuşacağız' dedi.  Erdoğan, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ndaki gösterilerine hayran kaldığı 79 yaşındaki ciritçi Baki Dede'ye de ev ve ahır yaptırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel