Nusret Onur neler anlattı neler!

 Trabzon’un başarılı iş adamlarından Nusret Onur dobra dobra konuştu.KAŞAR PEYNİRİ, ARPA, BUĞDAY SATARAK GELDİK!Başarı hikayenizle başlamak istiyorum.Şu anda Onurlar Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. Tabi bu gördüğünüz yere

Nusret Onur neler anlattı neler!

 

Trabzon’un başarılı iş adamlarından Nusret Onur dobra dobra konuştu.

KAŞAR PEYNİRİ, ARPA, BUĞDAY SATARAK GELDİK!

Başarı hikayenizle başlamak istiyorum.

Şu anda Onurlar Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum. Tabi bu gördüğünüz yere kolay gelmedik. Biz kravat mendil takalı çok kısa bir zaman oldu. 70’li yıllarda Moloz’daki eski balıkhanenin orada 40 metrekarelik bir dükkanımız vardı. Orada arpa, buğday, kaşar peyniri gibi şeyler satarak başladık. O sıralarda ben İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudum. Yüksek lisans yaptım. İstanbul’da başka şirketlerde çalışıyordum. Babam gel birlikte çalışalım dedi. İstanbul’da okudum. Orada evlendim. Hayatımızı oraya göre düzenledik. Her şeyi bırakıp baba mesleğine geldik. 85 yılından 2000’li yıllara kadar kamyon sırtında   Gümüşhane, Bayburt, Trabzon arasında çok uzun süre çalıştım. Amacımız o  40 metrelik dükkanı belli bir yere getirmekti. Şimdi ise Arsin’de 10 bin metrekare alanda pazarlama faaliyetleri yapıyoruz.

ÖNCELİĞİM TRABZONLUNUN MUTLULUĞU

İki dönemdir AK Parti’den meclis üyesisiniz. Fakat isminiz partiler üstü gibi. Sizinle ilgili hiç eleştiri duymuyoruz. Nedeni ne?

Siyasette herkesin bir hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için kimisi sağ taraftan, kimisi sol taraftan gider. AK Partili de olsan CHP, MHP’li de olsan bizim bir hedefimiz var. Trabzon halkını mutluluğa ulaştırmak. O nedenle benim bir parti ayrımım olmaz. Bu ayrımı hiç bir zaman yapmadım. Her iki partiyle de çok samimiyim. Onların grup toplantılarına dahi giriyorum. Yönettiğim meclis toplantılarında da hiç ayrım yapmadım. Tamam ben bir partiye hizmet ediyorum. Fakat hedefimizaynı olduğu müddetçe birlik içinde olmalıyız. Geçenlerde faaliyet raporunun görüşmesini yaptık. Son yılların 9 faaliyet raporu görüşmesinde başkanlığı ben yaptım. Çok güzel oldu. Kimse kimseyi kırmadı. Faaliyet raporlarında siyaset çok konuşulur, bu son toplantıda hiç siyaset konuşulmadı. Trabzon halkı mutluluğa layık. Bunun için elimizden geleni yapmalıyız.

VOLKAN BEY BÜYÜKŞEHİR İÇİN UĞRAŞIYORDU, ŞİMDİ ELEŞTİRİYOR

Trabzon büyükşehir oldu. Bu konuda hala eleştiriler var. Buna bakışınız nedir?

Büyükşehir konusunda üzüldüğüm bir konu var. Büyükşehir olduğumuz zaman çok insan buna karşı çıktı. Peki niye karşı çıkıyorsun. Volkan Canalioğlu’nun belediye başkanı olduğu zamanda onunla birlikte nasıl büyükşehir oluruz diye çalışıyorduk. Bu Volkan Bey’in kendi fikri ve uğraştığımız bir konuydu. Sonra olay değişiyor ne zaman AK Parti’ye geliyor. Yok efendim büyük şehrin zararlarından bahsediliyor. Türkiye’de sadece Trabzon büyükşehir değil ki. Bunun sayısız örnekleri var. Zaten amacımız Trabzon’u nasıl büyükşehir haline getirebiliriz. Trabzon Belediyesi olarak bütün il sınırlarını kucaklayacağız. İtiraz edilen kısım tamamen siyasidir. AK Parti’nin başarılı olmasını istemiyorlar. Her büyükşehir başarılı sonuç almıştır. İstedikleri olayı başkası gerçekleştirince karşı çıkıyorlar. Bu son derece yanlıştır.

ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Trabzon için mutlaka yapmalıyız dediğiniz bir proje var mı?

Bizim Trabzon’a kazandırdıklarımız ortadadır. Başarılı görülüp görülmemiz tamamen siyasi bir durumdur. Muhalefetin çıkardığı bir olaydır. Bunu ben de yapmışımdır. Muhalefette olduğumuz zaman Volkan Bey’in zamanında yapılan iyi şeyleri de görmemezlikten geliyordum. Bu muhalefetin kendi taktiğidir. Ama yapılanlar ortadadır. Faaliyet raporu görüşülürken CHP’den arkadaş çıkıp diyor ki siz Trabzon’da bir çivi çakmadınız. Bunlar hep Volkan Bey’in devam ettirdiği projeler. Biz seçim zamanında 61 projeyi ortaya attık. Ama bu 61 proje 120- 130’u bulmuştur. Çok önemli projelerin büyük kısımlarının hepsinin alt yapısını da ortaya çıkardık. Bir Erdoğdu Yolu, Çömlekçi Projesi, Akyazı Projesi, Kanuni Bulvarı’nı düşünün. Bunlar çok kolay olan projeler değil. Biz bunları merkezi hükümetin yardımlarıyla yapıyoruz. Bize şu an en büyük desteği Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar veriyor. Bakanımızı bizim için bir şans olarak görüyorum.

HIZ KESMEMEK İÇİN ORHAN BEY DEVAM ETMELİ 

Yerel tecrübenize bakınca 2014 seçimlerinde sizi Ortahisar belediye başkanı olarak görebilir miyiz? 

2 dönem boyunca Trabzon Belediyesine hizmet ettim. Yapılan bir projenin altında benim bir imzam varsa hoşuma gidiyor. Trabzon’a olan misyonumu tamamladım gibi görüyorum. Önümüzdeki seçimde bir Büyükşehir bir de Ortahisar Belediyesi olacak. Önce Büyükşehir’e değinmek istiyorum.  Yapılanların hızını kesmememiz lazım. Her şeyin altyapısı yapılmış, her projede Orhan Bey’in imzası var. Başbakanımız da Orhan Bey’in başkanlığına sıcak bakıyor, ben hiç sanmıyorum Orhan Bey siz bu işi bırakın demeyecektir. Çünkü kesinti olmamalı. Başka birini koyduğun andan itibaren Trabzon 2-3 sene geriye gider. Hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi için Ortahisar Belediyesi’nin de AK Parti’den olması lazım. Artık Türkiye’nin gerçeği bu. Benim Ortahisar Belediye Başkanı olmamla ilgili henüz bir şey konuşmadık. Benim şu anda düşüncem de yok. Fakat basında her gün öyle isimler yazılıyor ki Allah yardım etsin diyorum. Şunu net olarak söyleyebilirim ki gazetelerde yazılanların yüzde 99’u bu işi yapamaz. 

TEŞVİK GELMEZSE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLAYACAK

İş dünyasına gelirsek şu an en büyük sıkıntınız nedir?

Aralık sonu itibariyle teşvik yasasını kapattık. Trabzon’daki firmalara müthiş faydası olan bir yasaydı. Yasa bitince benim gibi bir firmada ayda 20 milyar fark ediyor. Çalışan sayısı çok fazla olan firmaları daha da fazla etkileyecektir. İşçi işveren konusunda sıkıntı yaşanacaktır. 5084’e eş bir kanunu meclise getiriyorlar. Trabzon’un teşviği alması lazım. Firmalar 2 ay beklediler. Ama eğer mart SGK’larını da fazla ödersek işten çıkarmalar başlayacaktır. İş dünyası yasa çıkacak ümidiyle kendilerini sıktılar fakat ümitlerini keserse sıkıntı başlayacaktır. Sadece Trabzon değil 43 il bu şekilde bastırıyor. Ama Ekonomi Bakanı’nın bu konuda soru işaretleri var. Biz şuan 3. Bölgedeyiz. Yani bizi zenginler sınıfına koydular. Biz bunu istemiyoruz.

 Lobi çalışmalarını yaptık. 5084’e benzer bir kanun getirecekler diye umuyorum. Getirmeliler de, çünkü moraller çok bozuk.

BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUM

Türkiye’deki barış sürecini destekliyor musunuz? Akil insanlarla ilgili düşünceniz?

Bir süreç geçiriyor Türkiye ve bu süreci destekliyorum. Bundan Türkiye muzdarip oldu. Başbakan çok iyimser rakamlarla 300 milyar doların teröre harcandığını açıkladı. Bunu desteklememek mümkün değil. MHP bu işe çok sıcak bakmıyor ama CHP’nin neden sıcak bakmadığını da merak ediyorum. Siyasi bakılarak sürecin başarılı olmasını istemeyen bir yapı var. Seçilen 63 kişi akil insan mı tartışılıyor. Bunlarda hatalar da olabilir. Hatalı olanlar da var olmayanlar da. Ne olacak ne bitecek zaman  gösterecektir. Kimse çocuğunu askere göndermek istemiyor. Ben oğlumu askere gönderirken çok sıkıntı yaşadım. O duyguyu biliyorum. Sonuç konusunda benim kafamda da bazı sorular,  istediğimiz şekilde sonuçlanacak mı diye. İnşallah sonuca ulaşırız ve bu sorun kökten çözülür.

ŞAN VE ŞÖHRET İÇİN BAŞKAN VE YÖNETİCİ OLUNMAZ !

Trabzonspor’la bitirelim. Sıkıntılı bir dönem var? Kulübe başkan olmak ister misiniz?

Trabzonspor’un durumu ortada. Ben de yakından ilgileniyorum. Nasıl bu işi kurtarabiliriz onun çabası içindeyiz. Yönetime bakıyorum hepsi iş dünyasının başarılı insanları. Böyle olunca iş dünyasında bu kadar başarılı olan insanlar Trabzonspor’u neden yönetemiyor onu da merak ediyorum. Trabzonspor’da yönetim miadını doldurmuştur. Acilen mayıs ayında seçimli kongre olmalı ve yeni yönetim oluşturularak yeni sezona başlanmalıdır. Başkan olmak farklı bir iş ama yönetimde olabilirim. Yeni yönetime girmek de öncekiler kadar kolay değil. Herkes konunun öneminin farkında olmalı. Çok ciddi bir borç var. Bir firma alacaksın 150 milyon borcu var geliri az. Bu şirketi nasıl yöneteceksin. Talip olacaklar bunu düşünerek yola çıkmalıdır. Sırf Trabzonspor’a yönetici olmak için oraya gidilmesini istemiyoruz. Hava için şan şöhret için Trabzonspor’a başkan olunmaz ya da yönetim kuruluna girilmez. Oraya giren insan cebini kaşıyacak.

Kaynak : sonnokta 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel