Numune Hastanesi kapatılacak mı?

Trabzon Numune Hastanesi’nin birçok bölümünün Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepki devam ediyor.  Faroz Mahallesi’nde, Hastaneme Dokunma, Sağlığımla Oynama Platformu adına bir açıklama yapan Filiz Czerwinski, Numune Hast

Numune Hastanesi kapatılacak mı?
Trabzon Numune Hastanesi’nin birçok bölümünün Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepki devam ediyor. 
 
Faroz Mahallesi’nde, Hastaneme Dokunma, Sağlığımla Oynama Platformu adına bir açıklama yapan Filiz Czerwinski, Numune Hastanesinin içi boşaltılarak işlevsiz duruma getirilerek şehir dışına bir hastaneye gitmelerine mecbur bırakıldıklarını söyledi. 
 
Numune Hastanesinin eksiksiz hizmet verecek duruma getirilmesini ümit ettiklerini belirten Filiz Czerwinski, şöyle konuştu: “Şehir merkezinde bulunan Numune Hastanemizin içi boşaltılarak işlevsiz duruma getirilip şehir dışına bir hastaneye gitmemize mecbur bırakan bu sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. Halkımızın şehir dışındaki hastaneye gidip gelmeleri sayılamayacak kadar probleme yol açmıştır. En temel hakkımız olan ücretsiz ve çabuk ulaşılabilinir Numune Hastanemizin bize verilmesi tüm Trabzon halkının en büyük arzusudur. Ayrıca, hastane civarında bulunan esnafın ve işlerinde çalıştırdıkları elemanlarıyla birlikte yaşadıkları mali durumları ve psikolojik durumları gün geçtikçe kaygı verici boyuta ulaşmıştır. Numune Hastanesinde çalışanlarda bir başka dram yaşıyorlardır. Her bir personel çalışmış oldukları işyerine yakın yatırım yapmış evini almış çocuğunu okuluna yerleştirmiş muhitini benimsemiş daha nice olumsuzluk yaşamaktadır. Şehrimiz içinde bulunan her vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği geçmişte eksiksiz hizmet veren Numune Hastanemize yine eskisi gibi eksiksiz hizmet verecek duruma getirilip Trabzon halkının ücretsiz zahmetsiz sağlık haklarından yararlanması için çalışmalarımızın bu yönde olmasını büyük bir ümit ve sabırsızlıkla bekliyoruz.” 
 
NUMUNE HASTANESİ HİZMETE DEVAM EDECEK
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, hastanenin kapatılacak sözlerinin asılsız olduğunu belirterek şunları söyledi: “Numune Hastanesi hizmetine devam edecek. Hastanenin kapatılacak sözlerini asılsız buluyorum. İlimizde Fatih Devlet Hastanesi’nin yerinde kent hastanesi yapılacaktır. Orada kamulaştırma çalışmaları sürmektedir. Doğu’da Kaşüstü’nde Kanuni Araştırma ve Eğitim Hastanesi, Batı da Akçaabat Devlet Hastanesi ve ortada Fatih Devlet Hastanesi’nin yerine inşa edilecek olan kent hastanesi yer alacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler