Nihat Usta’ya büyük onur

 Türkiye’nin önde gelen ünlü yazarlarını, şeflerini, işletmecileri ve gazetecilerden oluşan jüri üyelerini bir araya getirerek Türkiye’nin en iyi 10 köfteçilerini seçtiler.Türkiye’nin ve Trabzon’un meşhur köftecilerinden  Nihat Usta Türkiye’nin en iyi köf

Nihat Usta’ya büyük onur

 Türkiye’nin önde gelen ünlü yazarlarını, şeflerini, işletmecileri ve gazetecilerden oluşan jüri üyelerini bir araya getirerek Türkiye’nin en iyi 10 köfteçilerini seçtiler.

Türkiye’nin ve Trabzon’un meşhur köftecilerinden  Nihat Usta Türkiye’nin en iyi köfteciler sıralamasında ilk 10’a girerek  Trabzon’un gururu oldu.  Bir ulusal  gazetenin organize ettiği kriterlerde, Türkiye’nin en kaliteli, en lezzetli, en lüks ve en iyi hizmet veren köfteçilerinin belirlendiği sıralamanın jüri üyeliklerini Ahmet Örs ( Gume yemek yazarı ) Mehmet Yaşin ( Gume, gezgin ) Nalan Aksoy ( Yemek firması crema’nın sahibi ) Dilara Koçak ( Diyetisyen ) Ersoy Çetin ( Park Şamdan’ın sahibi ) Sahrap Soysal ( Yemek yazarı ) Demet Şener ( Eski manken ) Arda Türkmen ( Şef ve leblon’un sahibi ) Ebru Omurcalı ( Yemek yazarı ) Yazgülü Aldoğan ( Posta yazarı ) yaptılar.

1974 yılından bu zamana kadar lezzetten ve kaliteden ödün vermeyen Akçaabatlı köfteci Nihat Usta yaşamış olduğu gururun tarifi olmadığını belirterek “ Türkiye’nin 81 ilinde köftecilik mesleğiyle uğraşan meslektaşlarımız var.Yalnız Akçaabat köftesini diğer illerde yapılan köftelerden ayıran özellik etin kalitesidir.  Yerli et kullanıyoruz. Yaylalarda kekik otu ile beslenen   hayvanların kekik otunu yemesiyle ette  doğal bir lezzet oluşur. Bizde bu etleri  en güzel şekilde işleyerek köfte haline getiriyoruz. Türkiye’de En iyi  10 köftecisi sıralamasındayız. Nihat Usta artık bir marka haline geldi .Bundan son derece mutluyum ve gururluyum “ açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler