Nereden nereye gidiyoruz!

Eskişehir’de Başbakanlık Yurt Dışı Türkler Akraba Topluluğu Başkanlığı ile Birlik Vakfı'nın ortaklaşa hazırladığı 'Uluslararası Öğrenci Akademisi'nin tanıtımı için bir kokteyl düzenlendi.Eskişehir Birlik Vakfı Toplantı Salonu’nda düzenlenen programın açıl

Nereden nereye gidiyoruz!
Eskişehir’de Başbakanlık Yurt Dışı Türkler Akraba Topluluğu Başkanlığı ile Birlik Vakfı'nın ortaklaşa hazırladığı 'Uluslararası Öğrenci Akademisi'nin tanıtımı için bir kokteyl düzenlendi.
Eskişehir Birlik Vakfı Toplantı Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin bir yıllık sürecinde, gençlere yönelik birçok etkinlik yaptıklarını hatırlattı. Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin eğitime farklı bir boyut getirdiğini belirten Vali Tuna, “Gerçekleşen akademiye yurt dışından Türkiye’ye eğitim-öğretim amaçlı gelen gençlerin yanı sıra Türkiye’den de katılım imkanı olacak. Böylece dilde, fikirde, işte birlik hayalinin gerçek olduğu Eskişehir’de farklı ülkelerden gelen gençler, çeşitli konularda eğitim alacaktır” dedi.
 
Yerkürenin farklı bölgelerinde yaşayan insan, toplum ve devletler arasındaki iletişimin önemine değinen Vali Tuna, “Bizimle aynı değerlerden beslenen kardeşlerimizi tanıma noktasında maalesef eksiklerimizin olduğunu, özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde daha iyi fark ettik. Uluslararası Öğrenci Akademisi gibi programlarla ortak değerlerimize dair farkındalığın artacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, çeşitli ülkelerden gelen misafir öğrencilerin Eskişehir’de eğitim görmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koca, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler Akraba Topluluğu Başkanlığı ile Birlik Vakfı'nın birlikte hazırladığı bu programın, Türk dünyası ülkeleri arasındaki birliği daha çok pekiştireceğine inandığını sözlerine ekledi.
 
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite olarak kampüslerinde dünyanın her bölgesinden öğrenciyi misafir ettiklerini belirtti. Anadolu Üniversitesi’nin yurt dışında eğitim gören 25 bin öğrencisi olduğunu kaydeden Rektör Gündoğan, “Bu vesileyle biz nerede Türkçe eğitim-öğretim görmek isteyen bir kardeşimiz varsa orada olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise yaptığı konuşmada, yabancı öğrencikavramı olmadığını nitelendirerek, “Bu öğrencilerimizin hepsi bizim misafirimizdir” dedi.
 
Programa, Birlik Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu, Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer, misafir ülke öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel