"Neden bağımsız denetim"

 Trabzon Mali Müşavir ve Bağımsız denetçiler Derneği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla düzenlenen “Neden Bağımsız Denetim ?” konulu panel yapıldı. Panelde bağımsız denetçi olmaya hak kazanan 17 üyeye mühürleri törenle teslim edildi.Neden Ba

"Neden bağımsız denetim"

 Trabzon Mali Müşavir ve Bağımsız denetçiler Derneği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla düzenlenen “Neden Bağımsız Denetim ?” konulu panel yapıldı. 

Panelde bağımsız denetçi olmaya hak kazanan 17 üyeye mühürleri törenle teslim edildi.

Neden Bağımsız denetim adlı panele Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, KTÜ İkdisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Rize SMMM Odası Başkanı, Trabzon SGK Müdürü, dernek üyesi mali müşavir ve bağımsız denetçiler ile iş adamları katıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, KGK Başkanı Seyit Ahmet Baş ve Başkan Yardımcısı Osman Dereli’ye yöresel armağanlar takdim etti.

Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, panelin açılışında yaptığı konuşmada bağımsız denetimin ülkemizde yeni bir kavram olduğunu ve hızla uluslararası sisteme entegre olma başarısı gösterdiğini söyledi.

Baş, Uluslararası Denetim ve Otoriterler Birliği’ne ülkemizin üye olduğunu ve önümüzdeki yıl Türkiye’de birliğin toplanma kararı aldığını dile getirerek, “ Birliğe üye 55 ülke var. Her ülkenin meslek örgütlerinin uyguladığı bir yetkilendirme ölçütleri bulunuyor. Bu konuda uluslararası uyum sağlanması ve belirli bir standarttın oluşturulması esastır. Ülkemizde bu standartları benimsemiş ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmektedir.” dedi.

Bağımsız denetim, finansal raporlama, iç denetim ve şirketlerimizin bu sürece uyumunun çok önemli olduğunu kaydeden Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Seyit Ahmet baş, her aşamada sınırlı kaynakların optimum şekilde ülkemizde dağıtılmasının önemine dikkat çekti. Baş, ihtiyaçların buna göre karşılanması gerektiğini vurgu yaparak şöyle konuştu: 

“ Kaynakların tam rekabet piyasası ortamında optimum dağıtılması bilimsel çalışmalarda ortaya konmuştur. Bunun içir üretici ve tüketicilerin piyasa hakkında tam bilgiye sahip olması gerekmektedir. Tam ve doğru bilgiye ulaşılması için gerekli olan standartlarda bilgi üretilmelidir. Ticaret kanunumuzda bu kapsamda getirdiği yeniliklerden biride bağımsız denetçilik uygulamasıdır. İşletmeler için finansal raporlamalar bu denetçiler tarafından sağlanacaktır. İşadamlarımız ise piyasada iş fırsatlarını takip edeceklerdir."

Panelde ayrıca KTÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Engin Dinç, 'İşletmeler için Bağımsız Denetimin Önemi', Doç. Dr. Abdülkerim Dastan, 'Bağımsız Denetim ve Muhasebe Standartları' ve Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Zengin 'Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Denetime Bakışı' konularında açıklamalarda bulundular.

Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Zengin de, bağımsız denetçiliğin kurumlar açısından önemli olduğunu ifade ederken finansal raporlamalardan yararlanıldığını belirtti. Zengin, toplantıda panelistler ve Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Baş’a Trabzonspor forması armağan etti.

Panelin ardından bağımsız denetim mührü almaya hak kazanan üyelere belge ve mühürleri Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel