NATO Askerleri Trabzon'da

Trabzon’a gelmesi beklenen NATO askerleri Askeri uçak ile birlikte Trabzon’a geldi.Havalimanı çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Alman askeri birliği basın sözcüsü Yarbay Ludger Terbrüggen, Trabzon’a 2 uçakla toplam 60 askerin geldiğini belir

NATO Askerleri Trabzon'da

Trabzon’a gelmesi beklenen NATO askerleri Askeri uçak ile birlikte Trabzon’a geldi.

Havalimanı çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Alman askeri birliği basın sözcüsü Yarbay Ludger Terbrüggen, Trabzon’a 2 uçakla toplam 60 askerin geldiğini belirterek, “Bugün Almanya’dan 2 askeri uçakla 60 Alman askerleri Trabzon’a geldi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN.

Buradaki askerlerin görevi Almanya’nın Afganistan’daki askeri malzemelerinin Almanya’ya geri sevkini sağlamak için lojistik destektir. Nisan başında da gelecek diğer askerlerle birlikte burada toplam 160 asker görev yapacak. Bizler NATO Askeri malzemesini değil Alman askeri malzemelerin yük sevkini gerçekleştiriyoruz. Biz 2 buçuk yıl sürede burada görev yapacağız, bize gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederiz. Biz Trabzon’da gerçekten severek bulunacağız”

Ağır silah ve ağır araçların sevkiyatı hakkında da bilgiler veren Yarbay Ludger Terbrüggen, şöyle konuştu: “Nisan ayı başında biz test amaçlı bir çalışma yapacağız.  Biz anlaşma gereği Trabzon üzerinde silah veya mühimmat nakliyesi yapmayacağız. Eğer ağır araçlar, zırhlı araçlar nakledileceği zaman ise tüm silahları sökülmüş olarak buraya gelip buradan aktarılacak. Bundan sonra hem hava hem de liman bölgesinde askerlerimiz olacak. Havalimanına gelen askeri malzemeler limana taşınıp orada kontrol ve tasnif edildikten sonra Almanya’ya gönderilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler