MYO’larda ki kapatılmalar ne olacak?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp son günlerde gündemde olan MYO’ların kapatılan bölümleri ve yeni yapılanma hakkında bilgiler verdi.“KTÜ Senatosu KTÜ’ye bağlı Meslek Yüksekokulları’nda yeni

MYO’larda ki kapatılmalar ne olacak?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp son günlerde gündemde olan MYO’ların kapatılan bölümleri ve yeni yapılanma hakkında bilgiler verdi.


“KTÜ Senatosu KTÜ’ye bağlı Meslek Yüksekokulları’nda yeniden yapılanma sürecinde teknik ve sosyal programların her ikisini de bünyesinde bulunduran MYO’larının belirlenen bir alanda branşlaşması ve daha kaliteli eğitim vermeleri amacıyla bazı MYO’larında teknik bazı MYO’larında ise sosyal programlar bulundurulması karara bağlanmıştır” diyen Alp “Mevcut durumda Maçka MYO, Trabzon MYO ve Beşikdüzü MYO teknik ve sosyal programların her ikisini de bulundurmaktadırlar. Ancak, söz konusu yeniden yapılanma sürecinde senatonun aldığı karar gereğince Maçka MYO ve Trabzon MYO teknik programları bünyesinde bulundururken, Beşikdüzü MYO ve Vakfıkebir MYO ise sosyal programları bünyesinde bulunduracaktır” dedi.


İlk bakışta teknik programların kapatılmasının öğrenci kaybı olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Doç. Dr. Hakan Alp, “Trabzon MYO ve Maçka MYO’daki sosyal programlar kapatılınca bu Meslek Yüksekokulları’ndaki öğretim görevlileri Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO kadrolarına katılacaktır. Dolayısıyla YÖK’ten yeni kadro talebi süreci için zaman harcamadan yeni bölümlerin açılması için en kısa zamanda girişim yapılarak yeni bölümler açma suretiyle bu öğrenci kaybı giderilecektir.

Ayrıca Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’larındaki sosyal programların bölgede başka MYO’lunda olmaması da Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’larında öğrenci sayısının belli bir seviyenin üzerinde kalmasını sağlayacaktır. Üniversite Senatosunun Meslek Yüksekokullarının dalında uzmanlaşması düşüncesi YÖK’ünde tasarrufları dahilindedir. Ayrıca Ülke genelinde Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO, Antalya MYO, Mersin MYO gibi bazı Meslek Yüksekokullarında da bu tür teknik ve sosyal programlar ayırımının yapıldığını da görmekteyiz. Gelecek yıllarda Vakfıkebir MYO ve Beşikdüzü MYO KTÜ’nde sosyal programların açılması söz konusu olduğunda en şanslı meslek yüksekokulları olacaklardır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler